Gentenaar geeft volmacht aan clownspop met afgestoken broek

Koen Vromman gaat stemmen met een clown-pop met afgestoken broek.
BELGAONTHESPOT Koen Vromman gaat stemmen met een clown-pop met afgestoken broek.
In Gent is Koen Vromman gaan stemmen met een clownspop onder de arm. "Als klein protest tegen het circus dat de politiek is geworden", zei de inwoner van de wijk Ekkergem, die zijn stem doorgaf aan de clown. "De passage van de partijvoorzitters bij Ketnet was tekenend en zegt eigenlijk meer dan alle debatten samen.”

Opmerkelijk beeld aan stembureau 43 in Gent. Zondagmiddag ging Koen Vromman er stemmen met een levensgrote clownspop onder de arm. Aan de voorzitter van het stembureau verklaarde hij niet zelf te willen stemmen. Hij gaf een volmacht aan zijn clownspop, die hij 'Bernie' noemde.

Natuurlijk zijn er hier en daar ook goede politici die het goed menen en ideeën hebben die vernieuwend en gedurfd zijn. Maar die worden al snel teruggefloten en moeten de partijlijn volgen

Koen Vromman

Vromman stemde in de wijk Ekkergem en is bezieler van de website TV-Ekkergem. "Ik kan en wil dit met de beste wil van de wereld niet meer ernstig nemen en daarom heb ik een clown afgevaardigd om te gaan stemmen in mijn plaats." Het burgerlijk protest betekende niet dat Vromman blanco stemde. 

“Natuurlijk zijn er hier en daar ook goede politici die het goed menen en ideeën hebben die vernieuwend en gedurfd zijn. Maar die worden al snel teruggefloten en moeten de partijlijn volgen." Volgens Vromman is de campagne "een langgerekt schouwspel met ingestudeerde antwoorden, holle oneliners en dagelijkse relletjes”.
De voorzitter van het stembureau maakte geen bezwaar tegen het gezelschap van de clown in het stemhokje en gaf toelating voor de stembusgang.

BELGAONTHESPOT
BELGAONTHESPOT1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leonarda Van Opbroecke

    Goed gevonden. Denk dat er vele er zo over denken.