Gent woest over IKEA-bushokjes, Clear Channel belooft reclame tegen morgen te verwijderen

Wannes Nimmegeers
Neen, het zijn geen miniwoonwarenhuizen. Wel twee bushokjes, vermomd als Ikea. De stad Gent wil ze snel mogelijk weg. "Ze belemmeren het zicht en leiden af", aldus een boze schepen Filip Watteeuw (Groen). Clear Channel belooft de reclame tegen morgen te verwijderen.

Clear Channel ligt al een hele poos niet meer in de bovenste schuif van het stadsbestuur sinds het debacle met de hopeloos te laat opgeleverde bushokjes in Gent. Gisteren doken aan de Dampoort en aan de Zuid plots twee grote blauw-gele 'Ikea-perrons' op die over de bestaande bushokjes werden geïnstalleerd. Niet alleen trekken de bushokjes alle aandacht naar zich toe op het gevaarlijkste en drukste kruispunt van de stad. Bovendien zijn fietsers die achter het bushok doorrijden, niet meer zichtbaar.

"Er is een duidelijke afspraak dat Clear Channel enkel aanpassingen aan bushokjes mag doorvoeren mits goedkeuring van de stad. Bovendien mogen installaties niet storend zijn voor het verkeer. In dit geval is er geen toestemming gevraagd en belemmeren die bushokjes het zicht", zegt een bijzonder boze schepen van Mobiliteit, Filip Watteeuw (Groen). "We zullen onmiddellijk bellen naar Clear Channel. Ze krijgen enkele uren om in te grijpen. Reageren ze niet, dan breken we die bushokjes zelf af - en nog liever vandaag dan morgen. Als ze hun materiaal in één stuk willen recupereren, zullen ze dus snel moeten handelen.”

De twee bushokjes, die geïnstalleerd zijn aan het plein Zuid en aan station Dampoort, worden tegen morgen ontmanteld.

Wannes Nimmegeers
Wannes Nimmegeers
Wannes Nimmegeers54 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Geert Matthys

  "We doen het nodige". U bedoelt de arbeiders doen het nodige, U tweet, belt en vergadert wat tussen 10 en 14 en dan wordt de werkdag afgebouwd want de kindjes moeten opgehaald worden om halfvier.

 • Gerard Braeckmans

  Wat is het probleem? Niet wettelijk? Bulldozer e tegen en daarna pruimen. Op kosten van Ikea pus een boete van (ik zeg maar wat)10000 Euro.

 • Benno De Bruyn

  geniaal.. De kost van het installeren + demonteren MEER DAN waard.. Bedankt stadsbestuur! foempen!

 • Tina Vuylaert

  Nu nog doe het zelf sociale woningen van Ikea en Homans is ook eens content.

 • Jan Boden

  Watteeuw kan daar te weinig zijn zakken aan schrapen.