Gent wil met fietskoeriers aantal bestelwagens terugdringen

Het bedrijf Bubble Post verzamelt in een loods nabij de E17 pakjes van bestelwagens. Per cargofiets worden ze vervolgens tot bij de geadressseerden in het centrum gebracht.
Vergauwen Het bedrijf Bubble Post verzamelt in een loods nabij de E17 pakjes van bestelwagens. Per cargofiets worden ze vervolgens tot bij de geadressseerden in het centrum gebracht.
De stad Gent wil iets doen aan het aantal bestelwagens die in de binnenstad pakjes komen afleveren. De Arteveldestad wil de bestelwagens vervangen door fietskoeriers en is daarom een proefproject gestart. 

Door de groeiende e-commerce stijgt het aantal bestelwagens jaar na jaar. Het stadsbestuur wil daarom een fietskoerierdienst oprichten die vanuit een centrale in de stadsrand opereert. Vanuit die centrale leveren koeriers met een cargofiets de pakjes af tot bij de geadresseerden. 

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om een fietskoerierdienst op te starten, kunnen nog tot 6 april een voorstel indienen bij de stad. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Vanmaldeghem

  Als ik de chauffeur van de koerierdienst zie langskomen dan heeft die man minstens tweehonderd pakketten af te leveren voor zijn werkdag. In zo'n fiets krijg je hooguit twintig pakketten, dus gaan die tien keer terug moeten rijden naar de centrale. Een beetje realistischer zijn vooraleer je dergelijke groene ballonnetjes oplaat, maar dat zijn we gewoon in Gent. Veel geblaat, weinig wol.

 • Joske Martens

  Verhoging verzendkosten als men in Gent woont. Die fietskoerier fiets ook niet voor niets.

 • Patrick De backer

  paard en kar..honden.. tegenwoordig noemen ze dit vintage, dus tzal wel verkpopen zeker?

 • Febe Chapin

  Opgericht door mijn klasgenoot, maar het is onmogelijk gebleken om enkel met fietsen te leveren.

 • Paul De Mol

  Het zoveelste idioot Gents project dat gedoemd is om te mislukken. Zuiver geldverspilling.