Gent stuurt 26 ambtenaren op straat om gezondheidsrisico's in kaart te brengen

Het vuilnis in de stad stapelt zich op.
BELGA Het vuilnis in de stad stapelt zich op.
De stad Gent zet 26 ambtenaren in om de gezondheidsrisico's door de staking bij Ivago in kaart te brengen. Dat meldt De Standaard. De staking bij de afvalintercommunale duurt nu al een week, en het vuil in de stad stapelt zich op.

De stad vordert sinds vrijdag medewerkers van Ivago op om het restafval op kritieke punten op te halen, zoals aan scholen, ziekenhuizen en crèches. Ook vandaag werden enkele tientallen personeelsleden daarvoor ingezet.

Daarnaast stuurt de stad 26 ambtenaren van de stadsdiensten op pad om na te gaan waar het afval zich opstapelt en om de staat van ontbinding in kaart te brengen. Op basis van die gegevens worden de opgevorderde medewerkers van Ivago verder uitgestuurd.

Dat de staking nog lang hinderlijke gevolgen zal hebben, staat vast, zegt verdelger Rentokil. Nu al is niet meer te voorkomen dat er deze zomer in de stad meer vliegen zullen zijn dan anders.

Sinds 14 uur vanmiddag zitten de vakbonden en de directie van Ivago opnieuw samen. Groen-schepen Tine Heyse, tevens voorzitter van de intercommunale, wil dat er vandaag een oplossing komt voor het probleem.

BELGA
BELGA