Genoeg personeel bij De Lijn voor aangepaste dienstregeling

Belga
Bij de vervoersmaatschappij De Lijn is er dankzij de aangepaste dienstregeling voorlopig geen tekort aan personeel. Dit meldt woordvoerster Karen Van der Sype. "De aangepaste dienstregeling en het aanbod matchen."

De vervoersmaatschappij zorgt er ook voor dat er aan de drukste haltes gericht controleurs worden ingezet om te controleren dat alles vlot verloopt. Indien er niet genoeg controleurs zijn, wordt politieassistentie ingeschakeld. Ook aan de haltes moet de social distancing gerespecteerd worden.

Er kunnen geen extra bussen ingezet worden. We moeten werken met de chauffeurs die we hebben

Karen Van der Sype, woordvoerster De Lijn

“Omdat er slechts een beperkt aantal reizigers per voertuig mag zijn, moeten mensen helaas soms wachten op de volgende tram of bus. Er kunnen dus geen extra bussen ingezet worden. We moeten werken met de chauffeurs die we hebben", zegt de woordvoerster.

Eerder meldde Van der Sype dat 25 procent van de personeelsleden van De Lijn afwezig was door de coronacrisis.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • cor vermonden

    Ineens verrijzen er ook wc hokjes met slot bij bushaltes voor de chauffeurs die niet meer in een horecazaak hun verschillende behoeftes konden doen, en daar hebben ze jaren om gevraagd en gestaakt maar nooit was er budget.

  • Jozef Hendrickx

    Overal danken ze de zorg, Politie, vrachtwagenchauffeurs. Met alle respect voor deze; ze doen uitzonderlijk goed werk maar nooit hoor ik een bedankje voor wij buschauffeurs. De regering moet ook weten, de sectoren waar ze het meest op besparen ( zorg, openbaar vervoer, ..;)daar vragen ze nu het meest van.