Genkse vrouw riskeert meer dan jaar cel omdat ze op douaniers inreed

law background
Thinkstock law background
Het openbaar ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Tongeren een gevangenisstraf van in totaal vijftien maanden en een geldboete gevraagd voor een Genkse vrouw die eind juni 2016 een wijkagente een klap verkocht en in maart 2017 probeerde in te rijden op enkele douaniers. De vrouw was niet aanwezig op de zitting. 

De wijkagente kreeg een klap in het gezicht toen ze probeerde te bemiddelen in een geschil. Ze was ingeschakeld omdat de Genkse vrouw een kind dat ze mocht zien in het kader van een bezoekregeling niet wilde meegeven aan de voogd. Toen de wijkagente op de vrouw probeerde in te praten, werd ze uitgemaakt en kreeg ze een klap. De agente kon tien dagen niet werken en vraagt een morele schadevergoeding van 500 euro. 

Op 13 maart vorig jaar liep het opnieuw mis, toen de auto van de vriend van de vrouw werd tegengehouden door zes agenten van de dienst Douane en Accijnzen. Ze voerden een controle uit en hielden alle bestuurders tegen die nog boetes en/of belastingen moesten betalen. Terwijl de vriend met de douaniers praatte, kroop de vrouw achter het stuur en probeerde ze twee douaniers aan te rijden die voor de auto stonden. Die konden nog net wegspringen. Een andere douanier trok de vrouw uit de auto. Zij verzette zich hevig.

Het vonnis volgt op 7 maart.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  Gewelddadige mensen moet je voor een heel langen tijd opsluiten zo niet levenslang want die veranderen nooit , ze zullen heel hun leven gewelddadig blijven !! En waarom moeten daders Nooit opdraaien voor alle kosten aan de gemeenschap zoals het Cel verblijf ? Elke veroordeelde zou verplicht moeten werken al moeten ze een oude Mijn terug open doen !!

 • stefan crama

  Laat het dan ook effectieve celstraf zijn .Anders is het de moeite niet.

 • an de laender

  Eén jaar cel voor poging tot meervoudige moord?! Levenslang verdient dit gevaarlijk individu. Als ze al wordt veroordeeld betekent één jaar in de praktijk dat ze met een enkelband thuis zit. Dan kan ze nog eens een moord gan plegen.

 • Luc Lievens

  Die vrouw hoort thuis in een gekkenhuis.

 • Roland De Smedt

  Een jaar te weinig