Genkenaar verkracht eigen dochter "als straf omdat ze een fuifbeest is"

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Een 55-jarige Genkenaar verscheen vandaag voor de correctionele rechtbank van Tongeren omdat hij zijn meerderjarige dochter bedreigde, aanrandde en verkrachtte na een ruzie over haar uitgaansleven. De man kon het niet verkroppen hoe opzichtig zijn dochter zich kleedde en dat ze tot 's ochtends met haar vrienden wegbleef. De procureur eiste een minimumgevangenisstraf van veertig maanden met daarop een contactverbod met zijn dochter en een ontzetting uit de rechten.

Na het overlijden van hun moeder woonde slechts één van de drie dochters nog samen met haar vader. Die vader-dochterrelatie verliep moeilijk. Op 28 mei liep het helemaal mis nadat de man had gedronken en medicatie tegen een depressie ingenomen. De vader misbruikte zijn dochter, die enkel kon ontsnappen door haar nachtkleding uit te trekken. Daarna liep de vijftiger zijn bijna naakte dochter achterna op straat, sloeg haar en sleurde haar daarna de woning binnen. 

Iemand die het geroep en getier had gehoord, verwittigde de twee andere zussen die op hun beurt de politie belden. Volgens de procureur zou de man zijn dochter ook verschillende keren door het sleutelgat gefilmd hebben bij het douchen.

Complot

Tijdens zijn verhoor ontkende de man eerst alles en beweerde hij dat het om een complot ging van zijn drie dochters. Uiteindelijk bekende hij toch en zei hij dat hij haar aanrandde en verkrachtte "als straf".

De advocaat van de misbruikte dochter vroeg de aanstelling van een deskundige. De andere twee zussen vragen een morele schadevergoeding van vijfhonderd euro. Een vonnis volgt op 5 september. 
65 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Alexander Meeuws

  40 maanden.... weer een beetje europese cultuur... Europa is hier zowat verkrachters paradijs van de wereld...

 • Dean Janssen

  Jaja steek het maar op de drank en de pillen!

 • Angelo Cabooter

  40 maanden??? (3 jaar en 4 maanden om precies te zijn) Da's veel te weinig!!! 15 jaar gevangenisstraf is veel beter + 20 zweepslagen op de blote rug!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Daniela Rosendaal

  40 maanden maar? En dar gaat zeker nog 1/3 van af!?! Nou nou wat een straf zeg. M.a.w. je kan gewoon dochter verkrachten.

 • raymond dresen

  justitie zo rot als het kan. Man wat een maatschappij zowel binnen als buiten justitie.