Genkenaar die celstraf moest uitzitten, verschanst zich urenlang op dak van woning

Na ruim drie uur onderhandelen met het speciale interventieteam van de politie besliste de man van het dak te komen. (Archieffoto)
PHOTO_NEWS Na ruim drie uur onderhandelen met het speciale interventieteam van de politie besliste de man van het dak te komen. (Archieffoto)
De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt is vandaag urenlang zoet geweest met het uitvoeren van een bevel tot gevangenneming van een 35-jarige man uit Genk. Hij moest nog een celstraf van twee jaar uitzitten, maar hij was blijkbaar niet zinnens naar de gevangenis terug te keren. Op het adres van zijn vriendin in Riemst besliste hij op het dak van het huis te kruipen. Uiteindelijk gaf de man zich na ongeveer drie uur over.

Rond de middag zakten zes politieagenten van de lokale politie naar de woning in Riemst af. Toen ze de man duidelijk maakten waarom ze hem kwamen opzoeken, riep de man dat de politie hem met rust moest laten en weggaan. Intussen kroop hij in de regen op het dak. Omdat de man halsstarrig weigerde naar beneden te komen, werd het speciaal interventieteam van de federale politie in Brussel verwittigd. De onderhandelaars van deze speciale eenheid waren als eersten ter plaatse.

Via een dakvenster onderhandelden zij met de Genkenaar. Na ruim drie uur besliste de man van het dak te komen.

Motorfiets
Intussen zit hij in een droge cel in de Hasseltse gevangenis. Vorige maandag had de politie al een poging ondernomen om de man in de boeien te slaan, maar toen wist hij op een motorfiets te ontkomen. De afgelopen dagen kon de lokale politie het juiste verblijfsadres te achterhalen.