Genkenaar (19) rijdt 170 waar hij 90 mag en negeert rood licht

photo_news
Een 19-jarige Genkenaar waande zich afgelopen nacht een piloot in de Formule 1. De politie Limburg Regio Hoofdstad onderschepte de man nadat hij aan zwaar overdreven snelheid over de baan reed en zelfs een rood licht had genegeerd. 

Een ploeg van de politiezone kreeg tijdens een anonieme patrouille het kunst- en vliegwerk van de jongeman in de smiezen. In zijn personenwagen knalde hij over de Gouverneur Verwilghensingel te Hasselt, waar de maximum toegelaten snelheid 90 km per uur is. De bestuurder van de personenwagen zette zijn weg verder in de richting van de Koning Boudewijnlaan en haalde hierbij snelheden van 150 km per uur. Hij verminderde even zijn snelheid toen een andere patrouille van de politie Limburg Regio Hoofdstad hem kruiste.

De Genkenaar was zich echter niet bewust van de aanwezigheid van de anonieme patrouille, die hem sinds de Gouverneur Verwilghensingel in de gaten hield. Zorgeloos vervolgde hij zijn weg waarbij hij 170 km per uur haalde op de Universiteitslaan en een rood licht negeerde. 

De politie Limburg Regio Hoofdstad maakte zich hierna kenbaar en zette de bestuurder aan de kant. De bestuurder, een 19-jarige man woonachtig in Genk, moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren voor een periode van 15 dagen.
47 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • rik lagrou

  pas 19 terug naar rijschool maar nu verplicht en niet via via leren rijden een 20uren opleiding bij correcte opleider in rijschool!

 • ringo van der pulst

  En dan zeggen ze dat in limburg alles wat trager gaat.

 • Peter Simons

  15 dagen ?? Intrekken rijbewijs en alle examens opnieuw laten doen, inclusief een dikke boete !

 • nancy dejonge

  tot levenslang rijverbod veroordelen en afnemen van de Belgische nationaliteit en terug sturen naar het land van zijn roots!

 • gustaaf van bever

  moord en zelfmoord neigingen???