Ga naar de mobiele website
^ Top

Genieten: ook vandaag krijgen we terrasjesweer

Laenen
Het wordt een zonnige dag met zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Het kwik stijgt tot rond 11 graden in de Hoge Venen, tot 13 graden aan zee en tot 15 of lokaal 16 graden in de rest van Vlaanderen. Er zijn hoge wolkensluiers en in het westen kan er bij momenten wel wat meer bewolking ontstaan. Dat meldt het KMI.

Vanavond en -nacht verlopen droog en overwegend licht bewolkt. In het westen van het land neemt in de loop van de nacht waarschijnlijk de bewolking al toe. Lokaal vormt er zich mist in het binnenland. De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 7 graden aan zee, met in het centrum waarden rond 5 graden. De zwakke wind draait naar het noordwesten tot het noorden. In de Ardennen waait de wind eerst nog matig uit zuidoost; later wordt hij zwak en veranderlijk.

Morgen trekt een verzwakte storing van west naar oost door het land en blijft het droog met brede opklaringen maar tijdelijk ook meer bewolking. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind waait zwak of matig uit noordwest tot noord.

Tot en met donderdag ligt een hogedrukgebied in onze nabijheid. De maxima liggen steeds rond 14 of 15 graden. Desondanks moeten we rekening houden met soms bewolkte periodes, maar we krijgen wel droog weer met vaak ook zon. Dinsdagnacht is wat gemiezer niet uitgesloten. Vrijdag kan in de loop van de dag een regenzone het land binnendringen vanaf het westen.

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Eddy Haerens

    Wij verblijven momenteel op het Canarische Fuerteventura en kunnen alleen maar glimlachen met de weersvoorspellingen in België. Dit is de mensen blij maken met een dode mus. Wij genieten hier al verschillende dagen van temperaturen tussen 28 en 30 gr in de schaduw wel te verstaan. Ben volledig eens met Venus delta. Eindelijk iemand die realistisch is en niet zoals velen zeggen : het is bij ons ook goed weer... met een pull of anorak aan...

  • Eddy Haerens

    Wij zitten momenteel op Fuerteventura en kunnen enkel maar glimlachen bij de temperaturen in België. Wij genieten al meerdere dagen van temperaturen tussen 28 en 30 gr in de schaduw wel te verstaan. Droom ginder maar verder....

  • venus delta

    Genieten? Zien dat onze vitamine d net niet onder het minimum gaat ja. Levensnoodzakelijk is het om nu buiten te komen want we vallen bijna allemaal dood van vermoeidheid in dit landje. Goed om kanker van te krijgen zo'n tekort.

Meld een bug