Ga naar de mobiele website
^ Top

Geniaal: Eric bouwt beschermde gevel om tot verborgen garagepoort

Wat doe je als je in je gevel geen garagepoort mag installeren? U en ik zouden wellicht op zoek gaan naar een garagebox, maar Eric Vekeman (64) uit het Oost-Vlaamse Zegelsem knutselde acht maanden lang aan zijn gevel, met als resultaat dat die nu doodleuk opendraait. "Op een paar minuten parkeer ik mijn auto in huis."

"Er stoppen hier veel mensen, die zich afvragen hoe die auto in mijn huis geraakt is. Zij zien niet dat mijn gevel kan opendraaien, hé." Eric Vekeman uit Zegelsem, deelgemeente van Brakel, grijnst als alweer een passant met verbazing naar zijn BMW staat te kijken. Die staat geparkeerd in wat ooit 'voedingswinkel Annie' was, de kruidenierszaak van Erics vrouw. "Na Annies dood, stond de winkel leeg", vertelt Eric, die zelf vroeger elektricien en lasser was. "Ik had er een living van kunnen maken, maar ik heb er al twee. En zeg nu zelf: drie woonkamers voor een alleenstaande man is toch wat belachelijk?"

Liever wilde Eric van de vroegere kruidenierszaak een garage maken, waarin hij zijn BMW veilig kon stallen. Eén probleem: het dorpsgezicht van de gemeente is beschermd, en dus mag Eric niets veranderen aan het uitzicht van zijn huis. Een garagepoort installeren was uitgesloten. Dus vroeg ik me af of ik mijn gevel niet kon laten opendraaien. Ik weet het, een architect zou mij meteen in een psychatrie laten steken (lacht)."

Maar na alles goed bestudeerd te hebben, brak Eric toch het stuk gevel onder zijn raam uit. "De voorste rij bakstenen heb ik vervolgens netjes heropgebouwd op een frame op wieltjes. Rond het raam zit er een ijzeren profiel, waarmee het raam volledig kan opendraaien. Op een paar minuten tijd kan ik mijn wagen binnen- of buitenrijden."

Marc Gysens
Marc Gysens
Marc Gysens
Meer over


Gesponsord

Meld een bug