Geneviève Lhermitte vraagt opnieuw vrijlating

Geneviève Lhermitte.
Geneviève Lhermitte.
Geneviève Lhermitte gaat bij de strafuitvoeringsrechtbank een nieuw verzoek indienen tot voorwaardelijke invrijheidsstelling. Op 7 februari valt de beslissing, meldt Sudpresse. 

De vrouw werd tot levenslang veroordeeld nadat ze haar vijf kinderen in 2007 doodde in Nijvel.
Ze diende in 2017 al een eerste keer een verzoek tot invrijheidsstelling in, maar dat werd geweigerd. 

Lhermitte kreeg afgelopen zomer twee keer penitentiair verlof. Ze mocht haar cel in de gevangenis van Berkendael twee ochtenden, in juni en augustus, verlaten om psychologische hulp te krijgen buiten de gevangenis. 

"Mijn cliënt heeft vandaag een echt project, dat overeenstemt met haar persoonlijkheid ", zegt haar advocaat, Nicolas Cohen.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jennifer Peeters

  Iemand die haar vijf kinderen heeft vermoord, zou nooit meer mogen vrijkomen.

 • Glenn De Boeck

  Die vrouw heeft recht op 1 ding en 1 ding alleen. Dat is wegrotten in de gevangenis, ze mag al blij zijn dat ze er zo gemakkelijk vanaf komt.

 • Axel Van Bellingen

  In de cel laten en de sleutel weg gooien.

 • stefan crama

  Maak van vroegtijdige vrijlatingen de uitzondering en niet de regel. Daarbij zijn er die nooit zouden mogen vrijkomen.

 • Patrik De Weirdt

  Ik wist niet dat in België levenslang amper 12 jaren is. In vele andere landen is levenslang nog steeds levenslang, dwz tot de dood.