Gemeenteraadslid sp.a liket berichten van Francken en Van Grieken en maakt transgenders belachelijk: “Zo’n uitspraken kunnen echt niet”

De gemeenteraadsleden voor de sp.a in Tienen. Rechts staat Daniel Vanluyten, centraal lijsttrekster Nele Daenen.
Rob TV De gemeenteraadsleden voor de sp.a in Tienen. Rechts staat Daniel Vanluyten, centraal lijsttrekster Nele Daenen.
Het pas herkozen gemeenteraadslid Daniel Vanluyten (sp.a) hanteert op sociale media een rechts discours dat aansluit bij het Vlaams Belang en N-VA. Binnen de afdeling van Tienen is daar nu commotie over ontstaan. Op ROBtv distantieerde lijsttrekster Nele Daenen zich van Vanluyten. In een anonieme brief aan partijvoorzitter John Crombez wordt de vraag gesteld of iemand als Vanluyten nog wel gemeenteraadslid voor sp.a kan zijn.

Vanluyten wordt onder meer verweten dat hij op sociale media openlijk sympathiseert met het harde migrantenbeleid van Theo Francken. Daarnaast liket hij ook berichten van VB-voorzitter Tom Van Grieken en maakt hij transgenders belachelijk. 

"Dat zijn berichten waar wij als sp.a Tienen niet kunnen achterstaan. We gaan met hem overleggen en samen met sp.a Vlaams-Brabant en de eigen afdeling nagaan hoe we hier correct kunnen op reageren. Zo'n uitspraken kunnen voor ons echt niet", aldus Nele Daenen. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie De Winter

  Dus je moet dan blijkbaar kiezen: ofwel ben je op alle vlakken links, ofwel op alle vlakken rechts. Je kan geen genuanceerde mening meer hebben, waarbij je op sommige vlakken eerder links denkt (bv. sociale zekerheid) en op andere vlakken eerder rechts (bv. migratie). En oh wee als je het aan durft om iets wat iemand van "het andere kamp" geschreven heeft te liken. Welke partij gebruikt hier nu eigenlijk een verdelende retoriek?

 • Joske Keyre

  Het is zo dat die transgenders de gewone mensen belachelijk maken, ze worden als het nieuwe normaal opgevoerd en dan nog volledig op onze kosten ook. Een hospitalisatieverzekering is verplicht hen alles terug te betalen. Terwijl mensen die zwaar ziek worden zelf veel geld voor hun behandeling moeten ophoesten, of iemand die een plastische opertie ondergaat die volledig zelf moet betalen. Wie maakt wie nu belachelijk???

 • Vera Bres

  Mag hij dus niet laten weten , wat hij zelf ook denkt ? De socialisten is nu ook niet de partij om over naar huis te schrijven ...liegen,bedriegen en stelen en van het ene schandaal in het andere en dit over heel Belgie .

 • Fredien Vandervekens

  Correctheid blijven veinzen. Laat dat nu net de ondergang van sp.a zijn. De overgrote meerderheid van VB leden en kiezers zijn overwegend "ex-socialisten". Die de uitwassen van "opgelegde" correctheid, dagelijks, in hun woon/leefomgeving ervaren. En niet in het minst in de door hen (toen) verworven SZ, door strijd. Sp.a doet zichzelf de correcte das om.

 • Yves Van Rossem

  Op een dag kom je tot inkeer en zie je dat sommige zaken toch niet zo goed verlopen als gehoopt.