Gemeenten hekelen factuur voor extra loon politiemensen

Foto ter illustratie.
photo_news Foto ter illustratie.
De Waalse, Brusselse en Vlaamse steden en gemeenten pikken het niet dat de lokale politiezones mee moeten betalen aan de miljoenenfactuur voor de recente loonsverhoging bij de politie. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

De Brusselse burgemeesters en de Unie van Waalse Steden en Gemeenten (UVCW) stappen naar de Raad van State tegen de recente loonsverhoging bij de politie. Ze willen het Koninklijk Besluit van 20 juni laten vernietigen. 

De drie verenigingen van de lokale overheden, het Brusselse Brulocalis, de Waalse UVCW en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), hadden eerder in hun memorandum voor de federale regering gemeld dat het sectoraal akkoord de lokale politiezones tussen 2019-2023 ruim 114 miljoen euro kost.

Ook de VVSG pikt het niet dat alleen op federaal niveau is overlegd over de kwestie, terwijl de lokale politiezones als werkgevers mee moeten betalen. Maar in tegenstelling tot hun Waalse en Brusselse evenknieën wil de VVSG dat niet uitvechten voor de Raad van State. "Het is wel degelijk een probleem, maar we willen er langs politieke weg toe komen dat de volgende federale regering die meerkosten compenseert", stelt VVSG-woordvoerster Nathalie Debast.

Foto ter illustratie.
Belga Foto ter illustratie.22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart De Groote

  Loonsverhoging? Een correctie ja! Al wat ze hebben gedaan is gekeken welke weddeschalen bij de politie al jaren te weinig worden betaald tov de rest van het openbaar ambt, en dat eindelijk gelijkgetrokken. Bij mij scheelde het 20 euro/maand. Whoopee! Sinds 2001 heeft de politie nog geen euro echte opslag gehad!

 • Laurence Debast

  Aan alle betweters.... Als wíj dan toch dik verdieners zijn ( minder dan 10euro per uur weekend nacht vroege late 10 uur shifts) waar blijven jullie dan? Wij hebben dringend versterking nodig. Ah ja ter info geen firmawagen geen firmagsm geen maaltijdcheques en als er een bom ontploft wees aanwezig. Kandidaten????

 • marcel de baerdemaeker

  oplossing de boetes verhogen en wij betalen weer de gaten

 • jos duriau

  Dat heeft men nu met al die regeringen , niemand geraakt daar nog wijs uit , terug naar 1 regering graag , trouwens zou het ook veel goedkoper zijn of moeten enkel de werkenden besparen ?

 • jurgen meirsman

  Ronny Biesen, als je het toch zo'n mooie job vindt, het staat u vrij om mee te doen aan de selecties... En wijs me gerust de weg naar die 'honderden premies'. Maar het zou beter zijn om te zwijgen als je niet eens weet hoe het eraan toe gaat. Als ieder voor eigen deur veegt en de rekening van anderen niet maakt, zou het al veel beter gaan in de wereld.