Gemeente Balen ontgoocheld na overleg met Weyts over Olmense Zoo: "Met kanon op mug schieten"

Actievoerders houden spandoeken vast aan de ingang van de Olmense Zoo.
Peter Vanderveken Actievoerders houden spandoeken vast aan de ingang van de Olmense Zoo.
De gemeente Balen reageert vanavond ontgoocheld op het overleg met minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) over de sluiting van de Olmense Zoo vorige week.

Ze kreeg naar eigen zeggen te weinig duiding bij de reden voor de beslissing en stelt dat de voorwaarden voor een eventuele heropening te streng zijn om snel gerealiseerd te worden. Een volledig nieuwe vergunning aanvragen zou bovendien te lang duren om intussen financieel het hoofd boven water te houden.

De gemeente herhaalt verder dat het beseft dat de Olmense Zoo nog "werkpunten" heeft op het vlak van dierenwelzijn, maar dat de uitbaters erg begaan zijn met hun dieren en er de voorbije jaren al veel gebeurd is.

"De gemeente Balen blijft het gevoel hebben dat er met een kanon op een mug wordt geschoten en dat de beslissing om te sluiten niet in verhouding staat tot de inbreuken die er zouden zijn", klinkt het. "De minister sprak zichzelf tegen door de Olmense Zoo onmiddellijk te sluiten omwille van dierenwelzijn, maar anderzijds tijdens de commissievergadering vandaag te erkennen dat er momenteel geen dringende maatregelen nodig zijn voor het welzijn van de dieren."
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tom Faes

  Het enige dat telt voor Weyts is zijn eigen ikke. Controverse opzoeken, ruzie stoken, mensen tegen mekaar opzetten das Ben Weyts das nva. Dus nooit meer nva.

 • Marc Vlemings

  Hij zou zich beter eens bezig houden met het bestaand fietswegennet......

 • Eric Vanquickelberghe

  Dat dieren goed moeten behandeld worden is zonder twijfel. Maar het lijkt er inderdaad op dat hier een vuil spel wordt gespeeld. Als het in die zoo echt zo slecht is gesteld dan kan dat niet in een dag zijn gekomen. Maar niemand heeft ooit geklaagd. Weyts valt nu door de mand. Er zit iets anders achter die plotse sluiting.

 • Berdine BERDINE JOOS

  De minister heeft waarschijnlijk aandelen in plankendael of Antwerpen.

 • Febe Chapin

  Kanon op de mug? Hebben ze de horror zelf niet gezien? De kanon was gericht op een monster!!!