Geluidsisolatie om kinderen in 127bis te kunnen houden

Centrum 127 bis in Steenokkerzeel.
Belga Centrum 127 bis in Steenokkerzeel.
Door de woonunits in Steenokkerzeel beter te isoleren tegen vliegtuiglawaai hoopt de overheid tegemoet te komen aan een arrest van de Raad van State. Dat bericht De Standaard.

De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) sloot sinds september vorig jaar gezinnen zonder papieren weer op in speciaal daarvoor gebouwde woonunits op het domein van het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel, vlak bij de luchthaven. Maar begin deze maand schorste de Raad van State enkele bepalingen van het regeringsbesluit dat het detentieregime regelt.

Volgens de Raad is het alleen toegelaten zeer jonge kinderen op te sluiten op een plek waar ze aan ernstig vliegtuiglawaai kunnen worden blootgesteld, als dat voor “extreem korte duur” is. Omdat kinderen tot een maand in 127bis opgesloten kunnen zitten, is dat volgens de Raad niet het geval.

Na het arrest te hebben bestudeerd, laten de minister voor Asiel en Migratie, Maggie De Block (Open Vld), en DVZ weten dat het nog altijd het plan is om gezinnen op de site van 127bis onder te brengen. "Een andere locatie voor gezinnen is op dit moment geen optie", zegt woordvoerder Geert De Vulder (DVZ).

Er wordt gekeken naar aanpassingen aan de woonunits zelf, zoals geluiddempende ventilatieroosters.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • diane colman

  Als Vlaming word ik zot van dergelijke bepampering … Ons landje is zo klein dat het onverantwoord is nog asielzoekers binnen te laten en de misnoegdheid bij eigen volk stijgt.

 • Karel Brus

  Ik woon in een luchthaven gemeente. Onze kinderen hier die aan de luchthaven wonen kunnen dus stikken. Hoe lang laat de gewone Vlaming dit nog laten gebeuren. Ik hoop niet te lang meer!!!

 • Jean West

  Zoals altijd alles voor de asielzoekerscentrum de rest kan stikken.

 • Annie Broeckx

  Zou het niet nuttiger zijn de procedures korter te maken?

 • lieve vanderstraeten

  en hoe zit het met de duizenden belgische kinderen die daar opgegroeid zijn, begin dan eerst die huizen te isoleren, het zijn wij tenslotte die dat alles moeten bekostigen, denk daar maar is over na, madame de block.