Gele hesjes willen "politieke infiltranten" weren

BELGA
De "gele hesjes" willen politieke infiltranten in hun burgerbeweging weren. Dat verklaarde Zoran Starcevic, woordvoerder voor de provincie Luxemburg, in de kranten van Sudpresse. Hij herhaalde dat de gele hesjes apolitiek willen zijn.

"We gaan mensen dus uitsluiten, want we zijn niet gelinkt aan een politieke beweging", klinkt het. "In het begin hebben we veel mensen toegelaten. We hebben er nooit aan gedacht om te verifiëren waar zij vandaan komen."

Maar in Bergen kwam men tot de vaststelling dat een manifestant lid was van de lijst Agora (cdH). Na controle bleken er ook leden van de PTB/PVDA en van Nation zich te hebben aangesloten bij de burgerbeweging. "We wisten dat we geïnfiltreerd gingen worden, maar niet in deze mate", betreurt de woordvoerder. Volgens hem doet het fenomeen zich in alle Waalse provincies voor.

Hij vindt dat politici open kaart moeten spelen en betreurt dat de burgerbeweging nu zelf een onderzoek moet opstarten.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jacques Delalieux

    Ze kunnen misschien beter de amokmaker-infiltranten weren, of nog beter eindelijk stoppen met die manifestaties, die de burgers niet meer zo op prijs stellen.

  • Mohamed Kabbal

    Dan ga je niet veel kandidaat-betogers overhouden vrees ik.

  • Nicolas Ivanov

    Dom standpunt want iedereen van de gele hesjes heeft een politieke voorkeur.