Gele hesjes plannen zaterdag nieuwe betoging in Brussel

Gele hesjes afgelopen zaterdag op het Rogierplein
Baert Marc Gele hesjes afgelopen zaterdag op het Rogierplein
Er komt volgende zaterdag een nieuwe betoging van gele hesjes in Brussel. De organisatoren plannen de actie om 11 uur aan het Zuidstation. Het zou het vijfde weekend zijn dat de gele hesjes betogen in de hoofdstad.

Zaterdag zouden de deelnemers verzamelen aan het Zuidstation. In het Facebookevent geven 32 mensen mensen aan te zullen gaan, 119 mensen klikten al op ‘geïnteresseerd’. Volgens de krant La Dernière Heure is er ook een actie gepland in Jette. Zo’n zestig mensen zouden al aangegeven hebben om rond 11 uur samen te komen.

Volgens La Dernière Heure staat er ook een demonstratie gepland in Namen. De organisatoren zouden tot het laatste moment wachten om plaats en tijd aan te kondigen. Ook in Charleroi volgt er zaterdag een nieuwe betoging, om 14 uur op het Manegeplein.

Een kleine groep gele hesjes verzamelde vorige zaterdag nog op het Meiserplein in Schaarbeek. De betogers hadden ook toestemming gekregen om naar het Rogierplein te stappen. Het geweld, waartoe in een agressieve video werd opgeroepen, bleef uit.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Vets

  Allemaal zwakzinnigen hier die niet weten wat de gele hesjes inhouden en iedereen weer over 1 kam scheren, stemmen in mei gaat weer niets opleveren en wie zegt dat de gele hesjes allen leeglopers en doppers zijn... word wakker! de beste stuurlui staan wederom aan wal precies...

 • josé De Mulder

  Mr vanhoucke er is in Nederland inderdaad een overschot op de begroting maar daar krijgt men slechts één jaar WAO .Het blijft een bizar gegeven .Vandaag is de prijs van benzine het laagst in 2 jaar

 • Gerard Braeckmans

  Waarom wordt dat altijd 'de gele hesjes' genoemd? Heeft die organisatie (??) geen naam? Zoniet moet het verboden worden.

 • Roger Debaus

  Sla die amok makers direct in de boeien. Plus een fikse boete, 500 euro?

 • Patrick Vanhoucke

  De schuld van de politiekers als de begroting in Nederland met 12 miljard overschot is .en dat ze in Belgie 21 miljard nodig hebben om al de politiekers uit te betalen,kunnen we niet anders zeggen blijven betogen ,het volk heeft zijn rechten