Geld voor overkapping Antwerpse Ring dankzij efficiënt baggeren

Belga/ANP
Op dit moment heeft het fonds voor de overkapping van de Antwerpse Ring 54,3 miljoen euro. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag, dat erop wijst dat de Vlaamse regering zich voor in totaal 1 miljard euro engageerde.

Voor de overkapping van de Antwerpse Ring maken de Vlaamse regering, de stad Antwerpen en het Havenbedrijf 1,25 miljard euro vrij. Vlaanderen heeft zich geëngageerd voor 1 miljard euro. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen, werd een 'rollend fonds' opgericht, dat wordt gespijsd met budgetten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken die niet of gedeeltelijk werden benut.

Na een jaar zit er 54,3 miljoen euro in dit rollend fonds. Daarvan is 22 miljoen euro afkomstig van budgetten die niet zijn benut voor baggerwerken in de Schelde en aan de kust, dankzij gunstige weersomstandigheden en een efficiënte manier van baggeren.

Maar 54,3 miljoen euro is uiteraard nog lang geen 1 miljard, schrijft de Gazet van Antwerpen. "We zijn ervan overtuigd dat we met dit rollend fonds dat bedrag over de jaren heen gaan halen", zegt Weyts.
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Faes

  let op hé , dije Ben gaat proberen elke dag het t'nieuws te halen en daarvoor moet hij om de haverklap met de ene domme maatregel of idee komen na het andere. Als de NVA Weyts laat begaan gaan er nog veel terug VB stemmen .

 • Hendrik Goris

  Ben heeft de grote verdienste de weerstand tegen Oosterweelverbinding op te lossen. Maar de Antwerpse verkeersknoop is er voorlopig wel nog. Hij zou eens moeten leren dat een minister andere taken heeft dan een woordvoerder, die als taak heeft alle dagen in de gazet te staan met aankondigingen en goede bedoelingen. Ik noteer dat Ben heeft gevonden, 50 miljoen of 5 ten honderd van de begrootte 1 miljard ... Snel terug aan de arbeid Ben.

 • Marleen Gevers

  De dagelijkse goednieuwsshow van benneke , veel blaten , weinig wol, ik ben die vent zo moe als koude pap. Wat een moron is me dat

 • chris delanghe

  binnen 10 jaar staat alles hier gewoon stil. Wel goed nieuws voor de vriendjes betonboeren. En de politici zullen er zonder enige twijfel ook beter van worden op de ene of ander manier... Nooit anders geweest.

 • Dan Midden

  artikel 20/12/2017 in deze krant vermeldt dat Weyts voor Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel BAM 189 miljoen euro voorziet en De Werkvennootschap DWV 129 miljoen euro. Deze organisaties zijn er enkel om te "bestuderen", "besturen", communiceren etc! Zou men dit geld niet beter besteden aan concrete werken ipv te potvertieren. Had NVA deze "verandering" niet beloofd aan zijn kiezers?