Gegevensuitwisseling over Luxemburgse tax rulings "niets nieuws"

BELGA
De overdracht van informatie over de Luxemburgse tax rulings aan België is "niets nieuws". Zo heeft een Luxemburgse diplomatieke bron vandaag gereageerd op de aankondiging van minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Het Groothertogdom heeft alleszins niet de intentie om zijn rulings "en bloc" over te maken. Minister Van Overtveldt wenst niet te reageren op een anonieme diplomatieke bron.

Naar aanleiding van berichten in de Belgische pers verstuurde het Luxemburgse ministerie van Financiën vanmiddag een mededeling waarin het onderstreept dat het Groothertogdom reeds "spontaan en op verzoek informatie over rulings uitwisselt met andere landen" in het kader van dubbele belastingverdragen, Europese richtlijnen en akkoorden over samenwerking tussen belastingdiensten.

"Dit is niets nieuws", verduidelijkt een Luxemburgse diplomatieke bron aan Belga. De overdracht op verzoek bestaat reeds, maar er is momenteel geen sprake van om alle rulings "en bloc" over te maken. "Dat zou neerkomen op een fishing expedition" en daartoe is Luxemburg momenteel niet bereid, klinkt het.

LuxLeaks
Minister Van Overtveldt, die gisteren had gemeld dat de Luxemburgse minister Pierre Gramegna concrete toezeggingen had gedaan, wil vandaag "niet reageren op wat een anonieme diplomatieke bron verkondigt". "Wat echt van belang is, is de gemaakte afspraak met mijn Luxemburgse collega. Dat engagement werd vandaag trouwens bevestigd in de marge van de Ecofin-meeting. Begin januari komen we opnieuw samen om de praktische modaliteiten van de overdracht te bespreken. Eind januari worden dan de eerste dossiers overhandigd", aldus de N-VA-minister in een korte reactie.