Exclusief voor abonnees

GEES wil ‘controletoren’ tegen nieuwe virusgolf. Maar wat is dat eigenlijk? Wij vroegen het Marc Van Ranst

Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten
Een ‘controletoren’. Dat moet ons, samen met het massaal testen en tracen, volgens de expertengroep GEES van een volgende, grote uitbraak van het virus behoeden. Maar waaruit bestaat die ‘tweede verdedigingslinie’ precies, wat is ervoor nodig, en wanneer moet ‘de toren’ bemand zijn? We vroegen het viroloog Marc Van Ranst, lid van de groep van experten belast met de exitstrategie.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • david Willems

  Gees wil dit en dat ik doe niets en het interesseert mij niet meer wake toren ze kunnen dit nooit op punt zetten. vergeet het maar

 • Annick Meert

  Vlaanderen, zet de GDPR opzij en gebruik een app. Dit wordt in vele landen gebruikt en is effectief. Als het om de volksgezondheid gaat, vindt ik dat de privacy regels moeten onderdoen.

 • Patrick Mechels

  Als de regering zo snel werkt als met de mondmaskers gaat het vlug in orde zijn. We leven met goede hoop.

 • Luc Van Bogaert

  Nu de verslagen van de experten openbaar worden, is het zeer duidelijk gebleken dat de aanbevelingen van de virologen niet steeds gevolgd werden door de politici wat toch wel jammer is.

 • frans hertens

  Dringend nodig; "verboden opleggen" in plaats "adviezen" de duizenden sjoemelaars die van niets wisten (zogezegd) hebben honderden duizenden mensen besmet! wat een hypocrisie.