Ga naar de mobiele website
^ Top

Geert Wilders: "Molenbeek is de Gazastrook van Europa"

"Brussel lust ik alleen als ik voor een dampende pot mosselen met friet zit."
ANP "Brussel lust ik alleen als ik voor een dampende pot mosselen met friet zit."
"Molenbeek is de Gazastrook van West-Europa." Dat zegt Geert Wilders, Nederlands populairste politicus, in een exclusief gesprek met 'Het Laatste Nieuws'. Wilders is de leider van de anti-islampartij PVV. En nee, hij houdt echt niet van onze hoofdstad. "Brussel is de plek waar het monster huist dat zichzelf de Europese Unie noemt. Als ik volgend jaar aan de macht kom, stapt Nederland er meteen uit - de Nexit. Brussel lust ik alleen als ik voor een dampende pot mosselen met friet zit."

Wilders moet voor de rechter verschijnen omdat hij opriep tot 'minder, minder, minder Marokkanen' in Nederland. "Daar heb ik geen seconde spijt van", zegt hij. "Met racisme heeft het niets te maken. Als ik morgen vraag of Nederland 'minder, minder, minder Belgen' moet toelaten, stapt u dan ook naar de rechter? Nee toch? Belgen zijn geen ras, evenmin als Marokkanen."

Bondskanselier Merkel noemt hij een gevaar voor Europa. Hangt het van Wilders af, dan komt er geen asielzoeker meer in. "Geen enkele. De miljarden die we besteden aan opvang, besteed ik liever aan onze eigen mensen. Aan de ouderenzorg bijvoorbeeld waarin de regering-Rutte nu de schaar zet." Die regering maakt er een puinhoop van, vindt Wilders. "Rutte heeft Nederland uitverkocht. Hij is een slapjanus."

Al elf jaar wordt Geert Wilders geregeld met de dood bedreigd en dag en nacht bewaakt. "Dat is geen feest. Het is de hel. De bewaking went. Maar ik ben bang. Nog steeds." Of mevrouw Wilders daarmee leven kan? "Ze moét wel. Toegeven is geen optie." Vrijdag is Geert Wilders te gast in het Vlaams Parlement, als spreker op een colloquium van Vlaams Belang.

HET VOLLEDIGE INTERVIEW MET WILDERS LEES JE VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS. OP PAPIER OF IN ONZE EXCLUSIEVE PLUSZONE VOOR ABONNEES. KLIK HIER EN PROEF NU VIJF WEKEN VOOR 1 EURO.

Brussel is de plek waar het monster huist dat zichzelf de Europese Unie noemt. Als ik volgend jaar aan de macht kom, stapt Nederland er meteen uit - de Nexit.

Geert Wilders


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug