Exclusief voor abonnees

Geert Noels pleit voor ‘Operatie Openlucht’: “Nu worden kwellingen opgelegd die absoluut niet nodig zijn. Buiten moet in principe álles kunnen”

Geert Noels is scherp: “Ik zie bij een aantal experts een bunkervisie. Het lijkt alsof sommige mensen plezier krijgen in hun macht om mensen te doen ophokken.”
Gregory Van Gansen / Photo News Geert Noels is scherp: “Ik zie bij een aantal experts een bunkervisie. Het lijkt alsof sommige mensen plezier krijgen in hun macht om mensen te doen ophokken.”
Dat we weer richting lockdown gaan als de cijfers blijven stijgen? Het deed de haren van Geert Noels rechtstaan. “Het lijkt alsof sommige mensen plezier krijgen in hun macht om mensen op te hokken. We moeten meer onderscheid maken tussen wat binnen en buiten kan — en buiten kan véél meer. Wat we nodig hebben, is een Operatie Openlucht.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
90 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thiery Vansweevelt

  Corona maakt meer dan alleen maar fysieke gezondheidsslachtoffers. Net als bij Els Ampe heeft de voorbije periode ook bij deze 'econoom' er mentaal blijkbaar stevig ingehakt. Geert is zwaar de pedalen kwijt en beweert elke week wel iets anders en om het even wat. Mijn waardering voor deze man was groot maar is na zijn recentste 'interview' en beweringen op sociale media tot nul herleid. Geef deze man alstublieft geen forum meer in de pers en laat de wetenschappers hun werk doen!

 • birgit vanderest

  Voor 200% geef ik mnr Noels gelijk. Hier is het verplicht eenmondmasker te dragen in het domein drie fonteinen in Vilvoorde. Op een namiddag hebben we welgeteld 3 mensen tegengekomen en een daarvan verwittigde dat er controle was met direct 250€ te betalen als je niet in orde was. De logica van het verplichte mondmasker is voor mij ver te zoeken. Op drukke plaatsen ben ik wel de eerste om het te gebruiken.

 • Danny Damiaens

  Ergens heeft hij wel gelijk,waarom gingen bij ons de winkels dicht en niet in de buurlanden?Jullie willen wel dat andere mensen in hun winkels blijven werken maar zelf lekker thuisblijven.Wie voor de staat of gewest werkt of met pensioen is heeft een vast inkomen maar in de privé geen omzet dicht.

 • Martina Geluk

  Eindelijk iemand die iets normaals te zeggen heeft, als we buiten zijn moeten we geen masker op doen, vooral met deze hitte niet, ik woon omgeving Geel en het is ongelofelijk hoe braaf en ontzettend dom de mens hier is zwetend achter een masker lopen ze rond in de frisse lucht terwijl ze die juist zo nodig hebben voor hun weerstand, op de fiets met niemand rond zich met een masker op, kom op mensen word wakker, dit gaat om machtsvertoon niet onze gezondheid.

 • Ludo Segers

  Van alle kanten worden doeltreffende maar lastige maatregelen door experten in niet virologische disciplines onderuit gehaald. Tot groot jolijt van de ontkenners en zij die denken dat het wel los zal lopen,zonder ook maar met één goed sluitende motivering en bewijs van hun gelijk te moeten komen aandraven. Lange termijn preventie in het voordeel van alle wordt opnieuw slachtoffer van economische korte termijn winst dogmas in het voordeel van enkelen.