Geert Bourgeois neemt ontslag op 1 juli, Liesbeth Homans allicht tijdelijke opvolger

Liesbeth Homans wordt allicht de opvolger van Geert Bourgeois aan het hoofd van de Vlaamse regering.
photo_news Liesbeth Homans wordt allicht de opvolger van Geert Bourgeois aan het hoofd van de Vlaamse regering.
Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) neemt ontslag op 1 juli. Dat heeft hij laten weten aan de voorzitter van het Vlaams Parlement.

Bourgeois werd op 26 mei verkozen als Europees Parlementslid. Volgende week legt hij daar de eed af, wat betekent dat hij geen minister meer mag zijn.

Omdat er nog geen nieuwe Vlaamse regering is, moet er een opvolger worden gezocht voor Bourgeois. De Vlaamse ministers zullen vrijdag beslissen wanneer er een extra ministerraad wordt gepland om een opvolger aan te duiden. Naar alle verwachting wordt dat de huidige viceminister-president van N-VA, Liesbeth Homans. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy DESMET

  Homans blinkt allerminst uit van competentie … Arm Vlaanderen !

 • hugo bernaerts

  Is er in heel de NVA nest nu werkekijk niets degelijker te vinden?

 • Gino Denil

  Er is ook een ander Vlaanderen dan wat deze twee op de foto uitstralen. Hopelijk beseffen ze dat in het buitenland nog.

 • Lore Kluwer

  Zo hoort het. Het is toch waanzin dat de vorige ministers zouden blijven zitten na de verkiezingen? Neem nu de federale. De federale verkiezingen zijn een maand achter de rug en toch blijven Michel en de rest van zijn minderheidsregering baas. Waarom ook daar niet een tijdelijke regering, die wordt samengesteld uit winnaars van de verkiezingen? Ga eens in het buitenland uitleggen dat verliezers van verkiezingen bij ons hun wedde blijven opstrijken en beslissingen mogen blijven nemen... Waanzin.