Geens: "Reynders lijdt aan kieskoorts"

Koen Geens (CD&V) (l) is niet mals voor Didier Reynders (MR).
PHOTO_NEWS Koen Geens (CD&V) (l) is niet mals voor Didier Reynders (MR).
De uitspraken van vicepremier Reynders zijn selectief en niet-collegiaal en kunnen enkel ingegeven zijn door kieskoorts. Dat zegt minister van Financiën Koen Geens in een reactie op de mening van Reynders over de zogenaamde pestbelastingen.

De MR heeft de "pestbelastingen" door de vingers gezien omdat ze minder voelbaar zijn in Brussel en Wallonië dan in Vlaanderen, verklaarde Didier Reynders in De Standaard. "De 'pestbelasting' is niet toevallig een Vlaamse uitdrukking", zei Reynders in een dubbelinterview met Unizo-topman Karel Van Eetvelt. "Er zijn meer bedrijfswagens in de provincie Antwerpen dan in heel Wallonië. En over de hogere belasting op de liquidatiebonus heb ik aan Franstalige kant nog geen enkele vraag gekregen. Maar als ik in Vlaanderen kom, is dat het eerste waar men over begint."

Geens is allerminst gecharmeerd door die uitspraken. "Niet collegiaal, selectief en ze getuigen van een kort geheugen."

Lastenverlagingen
"De CD&V-ministers hebben een aantal uitwassen van het verleden opgelost", stelt Geens, "bijvoorbeeld wat de onduidelijkheid en onvrede over de bijzondere aanslag van 309 procent (de zogenaamde monsterboetes) betreft."

"Het is eveneens opvallend te noemen dat een liberaal niet de moed heeft om het over de lastenverlagingen te hebben die onder CD&V werden ingevoerd. Zo werd de investeringsaftrek voor KMO's - nadat hij eerder werd afgeschaft - opnieuw ingevoerd en ook de lang aangekondigde btw-vrijstelling voor kleine ondernemingen werd goedgekeurd."

"Tot slot is er ruim 5 jaar na uitbreken bankencrisis eindelijk een bankenwet gekomen", besluit Geens.

De CD&V-ministers hebben een aantal uitwassen van het verleden opgelost

Minister van Financiën Koen Geens