Geen zin in gesprek met chauffeur? Uber biedt voortaan ook optie ‘stille rit’

ANP XTRA
In taxiapp Uber kun je al voor vertrek aan de chauffeur vragen om zijn of haar mond te houden. ‘Quiet Mode’, heet die instelling. Klanten kunnen dan werken of een dutje doen terwijl ze naar hun bestemming worden gebracht. De optie is enkel geldig voor UberBLACK, de ‘luxeritten’ die Uber aanbiedt.

De Quiet Mode was al beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada, en sinds vandaag ook in België, Nederland en Luxemburg. Klanten kunnen ook aangeven dat ze juist zin hebben in een gesprekje met de chauffeur. "Bijvoorbeeld om de omgeving te verkennen", aldus Uber.

Chauffeurs van UberBLACK maken gebruik van duurdere auto's dan hun collega's bij Uber. Als de taxi een stiltecoupé wordt, is UberBLACK aantrekkelijker voor zakelijke klanten die tijdens de rit willen werken of dommelen.

Gebruikers van UberBLACK kunnen voortaan ook in de app aangeven dat ze bagage bij zich hebben. De chauffeur weet dan dat hij of zij moet stoppen op een plek waar iemand de tassen in de kofferbak kan doen en moet helpen met het tillen van de bagage. Ook kunnen gebruikers aanvinken of ze een warme of koude taxi willen, zodat de chauffeur op weg naar de ophaalplek alvast de airco of de verwarming aan kan doen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yvan Lindekens

    Het grootste deel van die "gig economy" wordt enkel opgezet om geld los te weken bij risicokapitaal-investeerders. Het "succes" (als het er is, heel vaak niet) wordt fors opgeblazen, de zaak wordt naar de beurs gebracht of verkocht. Wel vaker gaat de zaak daarna op de fles. De initiatiefnemer is rijk, de investeerders zijn hun centen kwijt.

  • Sandra Peeters

    Stop is met heel dat Uber gedoe en belt is een reguliere taxi. Daarvan weet je tenminste dat die mens een geldig rijbewijs, verzekering en alle opgelegde normen haalt. Uber heeft hier een ganse sector naar de vaantjes geholpen, hoeveel fatsoenlijke voltijdse banen zijn daardoor verloren gegaan. En verder allemaal hypocriet naar Oxfam, fair traid, en ethisch geproduceerde producten kopen. Bel gewoon een echte taxi.