Geen vluchten tussen 2 en 5 uur vannacht door tekort aan luchtverkeersleiders

BELGA
Komende nacht tussen 2 en 5 uur zullen er geen vluchten mogelijk zijn in ons land, door een tekort aan luchtverkeersleiders. Dat bevestigt een woordvoerder van Skeyes, dat bevoegd is voor de luchtverkeersleiding. Afwezigheden wegens medische redenen kunnen niet volledig vervangen worden, klinkt het. De impact zal echter "zeer beperkt" zijn, verzekert men bij Skeyes.

Skeyes, het voormalige Belgocontrol, wordt al weken geconfronteerd met een sociaal conflict, onder meer over de werkdruk en de arbeidsorganisatie. Dat leidde de afgelopen weken tot meerdere sluitingen 's nachts van het luchtruim gedurende enkele uren. De eventuele gevolgen hebben vooral betrekking op vrachtvluchten, eerder dan op passagiersvluchten. De uurroosters werden aangepast om het personeelstekort 's nachts te laten wegen.

De luchtverkeersleiders van Skeyes staan in voor het luchtverkeer tot 7.500 meter hoogte en dus voor het landen en opstijgen op de Belgische luchthavens. Het hogere luchtruim is de bevoegdheid van Eurocontrol.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria Vissers Cools

  Op deze manier gaat België zijn co2 uitstoot aanzienlijk beperken goed bezig jongens en wil men met het vliegtuig op reis de luchthavens van de buurlanden liggen vlakbij

 • ROBERT GERTS

  S’nachts geen vluchten? Ik nodig ubuit te wijgmaal bij leuven. Idd, 25 km van Zaventem. Vanaf 22:00 stopt het verkeer bover dure villawijken te tervuren, overijse enz. ELKE 1,5 minuten davert het huis! Want dat zijn vrachtvliegtuigen. Dit gaat door tot 02:00. En om 04 :30 trillen de glazen weer in de kasten! ELKE NACHT ! “Leuven rechtdoor” noemt die route. Petities? Hahaha. WIE woont er in de dure, vliegtuigvrijevgemeentes? Juist ja. Politici!

 • André Van Cutsem

  S'nachts zijn er toch weinig vluchten dacht ik.en moet er geen 8 u gewerkt worden? En dan niet genoeg personeel enkel voor die 3 u ???? Even serieus zijn en blijven hee mannen. Veronderstel geen loonverlies .......

 • victor vandesande

  Bînnenkort zullen er cargomaatschappijen vertrekken zowel uit Brussel als Luik met werklozen als gevolg . Voornamelijk laaggeschoolden die vliegtuigen laden en lossen die hun centen erg nodig hebben .Remember DHL in Zaventem . Maar dat zal die luchtverkeerleiders met hun dikbetaalde jobs wel worst wezen.

 • Johan De Clercq

  Zijn er veel vluchten op die uren? En alle overvliegende boven de 10.000 m zijn voor eurocontrol.....het is een bende overbetaalde luiaards... Amper een diploma, betaalde opleiding en vet betaald voor minimale inspanningen .....

Video