Geen twijfel over btw-verhoging elektriciteit: "Moet vanaf september"

Johan Van Overtveldt.
BELGA Johan Van Overtveldt.
De verhoging van de btw op elektriciteit moet in september doorgevoerd worden. Dat zegt de woordvoerder van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in een reactie op de Federatie van de Belgische elektriciteits- en gasbedrijven (Febeg). Die organisatie had gisteren laten verstaan dat een verhoging vanaf 1 september te ambitieus was. De elektriciteitsleveranciers zouden meer tijd nodig hebben om alle voorbereidingen te treffen.

De btw-verhoging van 6 naar 21 procent is een onderdeel van de tax shift die de federale regering donderdag voorstelde. Febeg heeft echter vragen bij de timing van de maatregel. Volgens de organisatie is er een langere implementatieperiode nodig, met name om de gezinnen te informeren, de voorschotfacturen te herberekenen, de informaticasystemen aan te passen, enzovoort.

"Om dit aanpassingsproces correct te laten verlopen vragen de leveranciers een langere voorbereidingsperiode; 1 september is absoluut te ambitieus", klonk het.

Maar bij het kabinet-Van Overtveldt heeft men weinig oren naar het pleidooi van Febeg. "Het moet vanaf september", zegt woordvoerder Ferry Comhair.

'1 september is absoluut te ambitieus'

FebegReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.