Geen treinen tussen Leuven en Aarschot door defecte goederentrein

Vertommen
Door een defecte goederentrein is het treinverkeer onderbroken tussen Leuven en Aarschot. Dat meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel, maandag. De hogesnelheidslijn (HSL) tussen Leuven en Luik werd dan weer kort onderbroken als gevolg van een poging tot kabeldiefstal.

Tussen Leuven en Aarschot rijden vervangbussen en wordt het treinverkeer lokaal omgeleid, klinkt het. Een hulptrein moet de achterste twee rijtuigen van de goederentrein, die geladen zijn met auto’s, wegtakelen. De treinen op de HSL werden op hun beurt omgeleid via de klassieke spoorlijn tussen Leuven en Luik. Dat zorgde voor gevolgvertragingen, maar om 6.26 uur werd de lijn opnieuw vrijgemaakt, aldus Petit.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Billiet

    Dus weer, deze keer slechts poging tot koperkabeldiefstal,.. het schijnt ze dus echt allemaal niet veel te kunnen schelen...

  • Nawara nawashi

    Elke dag wat met de spoorwegen. Enkel staken doen ze stipt.