Geen televisie en geen huiswerk voor kinderen op Buitenspeeldag

Kinderen op de Buitenspeeldag in Wetteren vorig jaar.
Didier Verbaere Kinderen op de Buitenspeeldag in Wetteren vorig jaar.
Voor de twaalfde editie van Buitenspeeldag, gaan televisieschermen vandaag voor kinderen alweer op zwart. Er worden meer dan 300 activiteiten georganiseerd om kinderen aan te zetten tot buitenspelen. Leerkrachten mogen ook geen huiswerk geven aan de kinderen.

Tussen 13 uur en 17 uur zal er niets te zien zijn op alle kinderzenders. Dat komt omdat het Buitenspeeldag is, een initiatief van zenders Nickelodeon, Ketnet, VTM Kids en Studio 100 TV, samen met de Vlaamse overheid, bataljong en Buurtsport. 

Over heel Vlaanderen en Brussel worden meer dan 339 activiteiten georganiseerd om Buitenspeeldag in de verf te zetten. Zo zijn er onder meer springkastelen en voorleesuurtjes, zoektochten en sportactiviteiten, maar ook enkele speciale evenementen. In Anderlecht kunnen kinderen spelen zoals in de tijd van Bruegel, in Maaseik kan er flink gefierljept worden en in Zwijndrecht kunnen kinderen bubblevoetballen.

Op de website buitenspeeldag.be staan alle activiteiten per gemeente. Kinderen kunnen er ook een brief vinden die ze aan juf of meester kunnen geven om te vragen dat er geen huiswerk wordt gegeven. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lisette Nelissen

    Al aan gedacht dat veel kinderen op woensdag muziek- of dansles volgen ofwel sport training hebben? Lang niet alle kinderen hangen dan voor tv.

  • Bob Bedford

    In mijn jeugd was elke dag buitenspeeldag, ook in de winter !