Geen technisch defect aan bus Britse scholieren

BELGA
Een deskundige heeft geen technisch defect vastgesteld aan de Britse bus die gisterochtend langs de E40 in Middelkerke crashte. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. In het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval wordt ook de chauffeur ondervraagd.

De Britse bus met 34 schoolkinderen was gisterochtend vroeg in Brentwood vertrokken en was op weg naar het Duitse pretpark Phantasialand. Om 9.48 uur raakte de bus op de E40 ter hoogte van Middelkerke van de weg af. De begeleidende chauffeur kwam om het leven toen de bus tegen de pijler van een brug belandde. De bestuurder en twee kinderen werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Alle andere inzittenden liepen lichte verwondingen op of bleven ongedeerd.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge stuurde een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken. Uit zijn verslag blijkt dat de bus alleszins geen technisch defect vertoonde. Het onderzoek naar de oorzaak van de crash gaat dus voort. In dat kader wordt ook de chauffeur van de Noord-Ierse busmaatschappij ondervraagd.