Geen sancties of schorsing voor rechter in witwasdossier van oldtimers

Dominique Renotte (49).
BELGA Dominique Renotte (49).
De rechter van de rechtbank van Tongeren die vorige week korte tijd opgepakt is geweest in een onderzoek naar gesjoemel met tweedehandswagens, is momenteel niet geschorst of gesanctioneerd. Dat laat de woordvoerder van de Tongerse rechtbank weten aan Belga. De aanhouding van de partner van de Tongerse rechter, Dominique Renotte (49), die procureur is bij het Limburgse parket, werd vrijdag verlengd.

Vorige week werden de procureur en zijn partner, die sinds begin januari rechter is van de Tongerse correctionele rechtbank, opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel met oldtimers. Het onderzoek hiernaar werd in februari opgestart. 

De rechter werd na haar verhoor opnieuw vrijgelaten. De procureur, die een verzamelaar is van oldtimers, bleef aangehouden voor feiten van witwassen, valsheid in geschrifte, fiscale fraude en poging tot informaticasabotage. Zijn aanhouding werd vorige vrijdag verlengd.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Biesen

  Er zal ook niets gebeuren. Dit wordt even op de lange Belgische weg geschoven en dan is er verbazend genoeg de verjaring of een procedurefout.

 • Stefaan Hemeleers

  Ik denk dat hier een paar feiten en personen door elkaar gehaald worden. De aangehouden persoon is een man, Dominique Renotte, en is procureur. Zijn partner, na verhoor vrijgelaten, is een vrouw, naam niet genoemd, en is rechter. Ziezo, klaarheid verschaft.

 • Robert DE REU

  @ Daniel Bamps, Beste U slaat de nagel op de kop, denk er precies ook zo over, heb wel groot respect voor Brandweer en Ambulanciers.

 • Emile De Smedt

  Bij rechtbanken denken ze dat 1 juli recht heeft op aprilvis.Pardon,mag gerust gesproken over haaien.

 • Eens Trotse Belg

  Moeten we nu doen of we verrast zijn?