Geen remsporen gevonden bij ongeval in Kortenberg: bestuurder werd mogelijk onwel

Op de plaats van het zware ongeval in Kortenberg zijn geen remsporen gevonden. Dat zegt de korpschef van de politie aan VTM NIEUWS. Dat doet vermoeden dat de truckchauffeur onwel werd. Hij ramde vanmorgen een bankkantoor. Daarbij kwam een tweejarig meisje om, haar vader verkeert nog altijd in kritieke toestand.

Dat er geen remsporen werden aangetroffen, doet vermoeden dat de chauffeur onwel werd. Een officiële oorzaak van het ongeval is voorlopig niet bekend.

Getakeld

Intussen hebben de takeldiensten de vrachtwagen uit het bankkantoor gekregen. “De takelwerken zijn dus vlotter verlopen dan verwacht. Het gebouw is gestut en staat nog recht”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Eva Peeters die ter plaatse is.

Of de bewoners van het gebouw opnieuw naar huis kunnen, wordt nog bekeken. Voorlopig is er nog geen elektriciteit in het gebouw.

Zeven slachtoffers

De vrachtwagen ramde vanmorgen een bankkantoor op de Leuvensesteenweg in Kortenberg. Daarbij kwam een kind van twee om het leven. Haar vader ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Verder raakte nog één andere persoon zwaargewond. Vier anderen, onder wie de chauffeur, raakten lichtgewond.

Het gemeentelijk rampenplan werd een tijdlang afgekondigd, maar werd intussen alweer opgeheven. De Leuvensesteenweg blijft voorlopig afgesloten tussen de Hofstraat en de Stationsstraat. Naar aanleiding van het ongeval heeft het schepencollege beslist om uit respect voor de getroffen families de opendeurdag van de gemeente en het Welzijnshuis van zondag 6 mei af te gelasten.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nijs Noël

  Rijden steeds onder hoger druk met levensgevaar !!!!

 • Ivan Willems

  Spijtig voorval. Had NOOIT mogen gebeuren. Zo hier te lezen zijn er toch wel veel specialisten hier terzake. We kunnen beter wachten met te gissen hoe het ongeval is gebeurt. Op de foto te zien had de chauffeur een graafmachine bij van de firma Levendstond. Bij mij nogal bekend.

 • Jefke Vermeulen

  De vader kreeg ter plekke een hartinfarct toen hij zag wat er met zijn dochter gebeurde. Je zou voor minder. Sterke aan alle partijen!

 • Lia Schuijt

  Of de chauffeur onwel is geworden moeten de artsen nu toch wel weten. En geen remsporen betekent alleen dat er niet geremd is maar weten we al wat van de remmen?

 • Thierry Vansweevelt

  Mogelijk dit... mogelijk dat... dat is geen nieuws he! Waar zijn de feiten?