Geen noemenswaardige problemen meer op Brussels Airport na staking Aviapartner

BELGAIMAGE
Op Brussels Airport zijn er geen noemenswaardige problemen meer nu de staking bij bagegeafhandelaar Aviapartner van de baan is. Dat zegt luchthavenwoordvoerster Anke Fransen.

De vakbonden en directie van Aviapartner bereikten gisteren - na zes dagen van staken op de luchthaven van Zaventem - een voorakkoord. Stephan Denner, directeur-generaal van Aviapartner België, was zichtbaar tevreden over het akkoord met de vakbonden.

Er moeten wel nog achtergebleven koffers verwerkt worden. Reizigers die niet aan hun bagage konden, zullen een persoonlijk bericht krijgen met instructies om hun koffers terug in hun bezit te krijgen. “We zullen ook regelmatig updates verspreiden op onze website”, zegt de woordvoerster.

Het personeel van Aviapartner legde het werk neer omwille van een gebrek aan respect voor hun werksituatie. De vakbonden klaagden dat er een structurele onderbezetting is en dat het materiaal dat gebruikt wordt te wensen over laat. 

Door de staking werden in totaal 960 vluchten geannuleerd, met gevolgen voor bijna 115.000 reizigers.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Vandeweyer

  Fons Casteels ( jan jambon ) ga uwe populistische praat maar in de rioolgazet van de NVA zetten, erg dat er weer ene van jullie strekking heeft moeten inbinden ( en zo zijne bonus ziet verminderen ) door toedoen van de door jullie verguisde vakbonden. Men weet het ondertussen wel dat NVA enkel rijdt voor het "patronaat". Gelukkig zijn er nog de drie vakbonden.

 • Andre Van Dorpe

  1 WEEK na terugkomst in Zaventem hebben we nog niets van onze bagage gehoord

 • Peeters Freddy

  Zes dagen mensen pesten die op verlof willen en vandaag werken omdat er een extra vergoeding is om te werken met een feestdag en dan verschiet de rode vakbond dat mensen zich tegen de sossen keren.

 • michel van dam

  zeker het woord voorlopig vergeten!

 • Serge Aernoudt

  De grote baas had beter meteen gekomen.