Geen geboorteplaats meer op identiteitskaart

photo_news
Binnenkort zal de geboorteplaats niet meer met het blote oog zichtbaar zijn op de identiteitskaart. Dat staat in een wetsontwerp dat vrijdag groen licht heeft gekregen van de ministerraad. Ook de handtekening van de gemeenteambtenaar die de kaart uitreikt, wordt geschrapt.

De aanpassingen aan de lay-out van de kaart, komen er op basis van aanbevelingen van de Internationale Luchtvaartorganisatie (ICAO). Los van die aanbevelingen, redeneert de regering dat de geboorteplaats niet meteen relevant is bij de identificatie van een burger. Het ontwerp moet nog worden goedgekeurd in de Kamer.

Vorige maand nog reikte minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de eerste elektronische identiteitskaart met vingerafdrukken uit. Daarop staat de foto van de houder rechts in plaats van links. 
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carl Vangenechten

  De schrik voor de migranten zit er bij onze overheid goed in. Bij een volgende versie van de identiteitskaart zullen ook de voornamen weggelaten worden.

 • Joke Weyts

  De reden? Geen buitenlandse geboorteplaatsen meer op de identiteitskaart.

 • Martin Meuris

  Wat staat er binnenkort nog wel op de id kaart? Mag de naam er nog op staan wegens privacy redenen?

 • Geert Landsman

  Hier wordt ons geld aan verspild? Zijn er echt geen belangrijkere zaken dan zulke onzin?

 • Jan Delafontaine

  Als je niets te verbergen hebt, en geen criminele feiten pleegt, heb je ook geen probleem met vingerafdrukken op de identiteitskaart.