Geen extra openbare dotatie voor PVDA

Raoul Hedebouw en Peter Mertens van PVDA-PTB.
BELGA Raoul Hedebouw en Peter Mertens van PVDA-PTB.

De PVDA maakt geen aanspraak op de 1,6 miljoen euro aan openbare dotatie waarop de partij zelf meende recht te hebben. Dat heeft de Kamercommissie voor de Verkiezingsuitgaven beslist. Diezelfde commissie besliste beroep aan te tekenen tegen het vonnis waarin de overheid werd veroordeeld tot het betalen van zowat 200.000 euro dotatie aan DéFI, maar zal het geld wel vrijgeven.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanaeken jokke

  Dat geld zou alleen naar de partijen mogen gaan het jaar voor er verkiezingen zijn nu word het jaarlijks uitbetaald in plaats om de vier jaar.

 • rik lagrou

  Tuurlijk ;de partijen moeten zelf in hun zakken kunnen steken daarom ook de 3 verkiezingen op zelfde moment =3*=kassa kassa

 • Ronny Biesen

  Tuurlijk, eenvoudig als je zo een concurrent voor de verkiezingen buiten spel kunt zetten. De andere partijen lachen in hun vuistje.

 • DIRK VANGOSSUM

  Nu stem ik voor hen. Onrechtvaardig dat ze de dotatie niet krijgen. Hun parlementsleden en afgevaardigden zijn geen graaiers.

 • Ramon Simon

  Geld waar ze recht op hebben. De kamercommissie is rechtstreeks betrokken, spelen zelf rechter over een concurrent. Zelf politieke analisten zeggen dat ze daar recht op hebben.