Geen excuses gekregen, maar prins Laurent sleept N-VA-Kamerlid dan toch niet voor rechter

Photonews
Prins Laurent zal N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge dan toch niet dagvaarden voor laster. Dat heeft zijn advocaat gezegd.

N-VA-parlementslid Buysrogge zei in mei dat prins Laurent een vals verslag had ingediend over zijn activiteiten in 2017. De prins tilde zwaar aan die beschuldigingen en stuurde een brief, waarin hij ermee dreigde om het N-VA-Kamerlid aan te klagen voor laster omdat zijn imago besmeurd zou worden. De excuses moeten er komen voor 21 juni en ze moeten bovendien gebeuren in "oprechte, duidelijke en onmiskenbare bewoordingen".

"Dhr Buysrogge heeft deze brief niet beantwoord, maar is teruggekrabbeld in een publieke mededeling, waarin hij het nu slechts heeft over een 'onvolledig' jaarverslag. Hij weigert tevens zich te verontschuldigen, maar door te alluderen op zijn parlementaire onschendbaarheid", zegt advocaat Laurent Arnauts.

Prins Laurent "stelt dus vast dat ondanks hij geen excuses heeft gekregen, zijn brief heeft kunnen aantonen dat de strafrechtelijke beschuldigingen ongegrond zijn, en dat diegene die ze heeft geuit zijn verantwoordelijkheid niet durft op te nemen. Hij heeft dus beslist geen gerechtelijke actie op te starten, maar deelt mede dat hij dit onmiddellijk en zonder verdere waarschuwing zal doen lastens dhr Buysrogge, of tegen eenieder die over hem lasterlijke of eerrovende verklaringen zou afleggen", zegt Arnauts nog.
46 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Edwige Heyvaert

  Hoe belachelijk is dat. Buysrogge heeft juist niets teruggenomen. Een onvolledig verslag is fraude. De prins of beter zijn advocaat kan een parlementslid dat zijn werk doet moeilijk dagvaarden enkel en alleen op basis van wat aub ? Moeten wij niet allemaal de regeltjes volgen soms?

 • Tom Faes

  Te weten dat Laurent in werkelijkheid een veel beter mens is als Buysrogge die weer de nva tactiek ""mensen tegen mekaar opzetten "" toepast ; foei nva .

 • vanaeken jokke

  Dan zal er toch iets niet in de haak geweest zijn prinske want ander had ge door gedreven.

 • Geert Matthys

  haha die Laurent doet geen bal of ze zetten z'n leefloon stop.

 • Erwin Lambrechts

  Die man word steeds aangevallen en zou zich nog ni mogen verdedigen dat noemt men hier en rechtsstaat schande