Geen contact meer tussen informateurs en cdH sinds 7 januari: “Betreurenswaardig dat maar één piste bewandeld wordt”

 cdH-voorzitter Maxime Prévot
Photo News cdH-voorzitter Maxime Prévot
Het laatste contact dat de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hadden met het cdH, dateert van dinsdag 7 januari. Die dag hebben voorzitter Maxime Prévot en Kamerfractieleider Catherine Fonck de nota van Coens en Bouchez kunnen lezen. "Toen we vertrokken, zei Georges-Louis Bouchez dat hij me die donderdag ging bellen. We zijn intussen 29 januari en ik wacht nog altijd", zei Prévot woensdag op nieuwszender LN24.

De voorzitter van het cdH, dat sinds de verkiezingen van 26 mei nog vijf Kamerzetels telt, vindt de vaststelling dat zijn partij niet meer geconsulteerd werd eerder frappant. "Toen de crisis zich begon af te tekenen, heeft het cdH gezegd dat het beschikbaar is om een bijdrage te leveren aan de oplossing."

"We nemen dus geen afstand van de mogelijkheid om deel uit te maken van een regeringscoalitie", zegt Prévot, die betreurt dat momenteel enkel een regering rond de as PS-N-VA onderzocht wordt. "Het verbaast mij dat de informateurs, die verondersteld worden elke optie even ernstig te onderzoeken, slechts één piste lijken te bewandelen. Dat vind ik betreurenswaardig, stom zelfs.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Heeft het cdH kort na de verkiezingen niet verklaard geen deel te willen uitmaken van de nieuwe regering ?

 • Heidi Werbrouck

  Euh... hebben die niet vanaf dag 1 gezegd dat ze in de oppositie gingen? Waarom dan zo misnoegd zijn omdat je niet gevraagd wordt voor iets waar je niet wil aan meedoen?

 • Leo Marien

  Als je na de verkiezingen direct zegt dat je niet wil meespelen en achteraf komt met de vraagstelling, hoe komt het dat we niet hebben mogen meespelen? Vraag is waarom ze net nu met deze vraag komen, heeft de PS de Cdh iets beloofd? Van Cd&V kan niet gezegd worden dat ze een aanhangsel zijn van Cdh zijn. Bij Ovld, groen en ook Spa is dat net iets anders.

 • Steven PIENS

  cdH moet nu ook niet komen janken. Als eerste en enigste partij meteen na de verkiezingen zeggen dat zij niet mee zullen stappen in een regering en nu komen blèten omdat ze niet gehoord worden... Een beetje serieus blijven hé!

 • Marc Rooms

  er is ook maar 1 piste die door stemmen van de Vlaamse kiezer als verantwoord wordt beschouwd nl met de grootste Vlaamse partijen in de federale regering.