Geen bussen in Sint-Niklaas en groot deel Waasland

belga
De buschauffeurs van De Lijn uit de stelplaats Sint-Niklaas leggen vandaag het werk neer na een discussie over het niet toekennen van een bijkomende kilometervergoeding bij een verhuis van stelplaats. Daardoor zal er in Sint-Niklaas geen busverkeer zijn vandaag en in een groot deel van het Waasland evenmin, zo werd vernomen bij het gemeenschappelijk vakbondsfront.

De vakbonden van De Lijn Oost-Vlaanderen dienden eind april een stakingsaanzegging in, en verlengden die vorige week, omdat de directie geen bijkomende kilometervergoeding wil geven na de verhuis van de oude stelplaats naar een nieuwe in juni.

Omdat de directie voet bij stuk hield - volgens De Lijn is die vergoeding alleen voorzien bij een sluiting - werd vanmorgen om 6.00 uur een personeelsvergadering gehouden. De zowat veertig chauffeurs van de ochtendploeg, en enkele chauffeurs van de dagploeg, beslisten om het werk neer te leggen. "Er werd aan het gemeenschappelijk vakbondsfront de opdracht gegeven om ook nog bijkomende acties te plannen", zegt sectorsecretaris Dirk Stautemas (ACOD).

Door de actie rijden er geen bussen in Sint-Niklaas en een groot deel van het Waasland. Enkel op de pachtlijnen wordt wel gereden.