Geen buitenlander die vaker wordt geflitst dan Belg: 8 procent meer boetes uit Frankrijk

screenshot
In juli en augustus kregen Belgen liefst 8 procent meer flitsboetes toegestuurd uit Frankrijk dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg. In harde cijfers gaat het om 74.651 boetes. Geen buitenlander die vaker op de Franse wegen wordt geflitst dan de Belg, zegt mobiliteitsorganisatie VAB.

De stijging is spectaculair. In het voorjaar was er juist sprake van een fikse daling. Dat kwam doordat gele hesjes zes op de tien Franse flitspalen hadden vernield. "Veel vakantiegangers dachten dat de camera's deze zomer niet zouden werken. Maar Frankrijk houdt ook veel mobiele controles, heeft rondrijdende camera's in anonieme wagens en installeert in sneltempo zogeheten superflitsers", zegt woordvoerder Joni Junes van VAB.

De superfliters of radars tourelles kunnen 32 wagens tegelijk controleren over een afstand van 100 meter. Frankrijk wil tegen het einde van dit jaar 400 van deze camera's installeren, voornamelijk op secundaire wegen. Begin juli waren er zo'n 30 geïnstalleerd, op 18 juli al 75.
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Bauwens

  Te snel rijden doe je zelf en iedereen weet dat hij dat moet betalen, dus aan de hardrijders...………..stop met vrijwillig de regels te overtreden of betaal, maar stop met zagen...….

 • Rik Connaerdt

  De Franse overheid is zo armlastig als de onze. De Fransen zijn dan ook meedogenloze flitsers: 2 km/u te snel en je krijgt een fikse boete in de bus. Inkomsten verzekerd. Bonjour la France!

 • Jan Van Rompaey

  @ willy Adriaenssens. Waarom werd ik dan alleen beboet op een parkeerplaats in Saint Jean de Luz ? Ik heb geweigerd te betalen want ik had foto's van de Franse wagens die niet werden beboet.

 • willy Adriaenssens

  Ik rij al jaren (20)in Frankrijk ,heb 2 boetes gehad 1 terecht en de tweede was gewoon gezocht ,maar ik weet dat mijn franse vrienden evengoed beboet worden als buitenlanders ,maar dat het een heksenjacht is daar twijfeld niemand aan .

 • Patrick Verbelen

  Wij Belgen, vooral Vlamingen rijden dan ook als zotten.