Geen bommen gevonden in Antwerps justitiepaleis

Kristof Aerts
Het nieuwe Justitiepaleis in Antwerpen is opnieuw vrijgegeven na de bommelding van eerder op de ochtend. Er zou niets gevonden zijn. Het justitiepaleis werd ontruimd na een dreigtelefoon in gebrekkig Nederlands met de volgende boodschap: "Er gaan bommen ontploffen. De bommen zijn al geplaatst." Dat vernam onze journalist ter plaatse, Kristof Aerts eerder op de dag.

Het justitiepaleis en de Bolivarplaats werden ontruimd. Ook het tramverkeer van lijnen 4 en 12 moest twee uur lang beperkt of omgeleid worden. Het autoverkeer errond en in de Bolivartunnel eronder, ondervond dan weer geen hinder van de valse bommelding.

Ook het bomalarm in het oud justitiepaleis van Bergen is intussen opgeheven. Het personeel kon opnieuw naar binnen. Ook daar werden geen explosieven gevonden. Het bomalarm was afgekondigd rond 8.30 uur. In het oud justitiepaleis vinden nog zittingen van de rechtbank van eerste aanleg plaats. Het gebouw staat tegenover dat waar het parket en de politierechtbank gevestigd zijn. Er is intussen ook een onderzoek gestart voor bedreiging met een terreuraanslag. Dat zegt François Demoulin, persmagistraat van het parket van Bergen.

Kristof Aerts