Geen Belgische vlag, maar wel Vlaamse Leeuw aan gevel van Bart De Wever

Photo News/Facebook
Vanavond zijn alle ogen gericht op de Rode Duivels die het opnemen tegen Brazilië op het WK in Rusland. Wie door de straten wandelt, ziet aan veel gevels de Belgische driekleur hangen. Opvallend: aan het huis van Bart De Wever in Deurne wappert iets helemaal anders. De Antwerpse burgemeester heeft geen Belgische vlag, maar wel de Vlaamse Leeuw uit het raam gehangen. Flamingantisme pur sang? Geen voetbalfanaat? Of wil De Wever een ander statement maken?

Vanavond kunnen de Rode Duivels voetbalgeschiedenis schrijven. Supporters willen onze jongens een hart onder de riem steken en daar horen tricolore pruiken, sjaals en vlaggen bij. Geen Belgische vlag aan de gevel van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. Sinds vanochtend hangt de Vlaamse Leeuw aan zijn huis in Deurne.

“De burgemeester is voor een week naar Singapore vertrokken voor een stedencongres en heeft om de 11 juli-viering niet te missen alvast de Vlaamse Leeuw uitgehangen”, legt woordvoerder Johan Vermant uit aan Gazet van Antwerpen. “Die verwelkomt vanavond tegelijk zijn vrouw en twee jongste kinderen terug thuis. Die waren op een korte vakantie en keren pas terug als de burgemeester zelf al in de lucht hangt.”

Ronny Struyf245 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Van Laethem

  @vanaeken jokke : als je over links spreekt, spreek je ook een deel over nva. Francken reageert constant als een linkse. Geef maar toe, de wever is een onruststoker, enkel een klein deeltje vlamingen is er voor. Gelukkig zijn de meerderheid Belgen. En zelfs rechtse Belgen.

 • Chris Devlaeminck

  De media zweept op, de kudde loeit en komt op gang. Dat fake opgeklopt Belgicistisch gedoe rond het spelletje die men voetbal noemt kan niet belachelijk genoeg gemaakt worden. Goed van Bart.

 • Marc Baeyens

  De azijnpissers zoeken er weeral slechte bedoelingen achter. Trouwens of België nu wint of niet veranderd NIETS voor onze welvaart. Alleen zij de inspanningen van anderen recupereren voor eigen doeleinden zien het anders. Di Rupo was een sprekend voorbeeld van deze hypocriete volksprostitutie.

 • Marc Camp

  Eddy, Antwerpenaren zijn brabanders. Ooit noemde Antwerpen ook “midden Brabant”.

 • vanaeken jokke

  Oei de linkse correcte hebben weer iets gevonden om te kunnen provoceren.Zij die niet graag in Vlaanderen wonen kunnen verhuizen dan zijn ze van de Vlamingen verlost.Een nationale driekleur met reclame nergens ter wereld te zien behalve het België van de linkse correcte.Hopelijk blijft de Vlaamse leeuw van die schande gespaard.