Geen arrest voor 2009 voor L&H

Er zal dit jaar geen arrest volgen in het proces rond fraude bij het failliete spraaktechnologiebedrijf L&H. Dat is de voornaamste conclusie van de formele zittingsdag vandaag voor het hof van beroep in Gent. Pas op 22 september zal het proces opnieuw starten.

300 nieuwe dossiers
Alle partijen kwamen hun schriftelijke conclusies neerleggen en de verdere procesagenda bespreken. Dat Spaarverlies ruim 300 nieuwe dossiers indiende, was niet naar de zin van KPMG en Dexia die spraken van een bijzonder laattijdig manoeuvre.

Tijd nodig
Zij willen de tijd om alle burgerlijke partijstellingen, en dat zouden er volgens de griffie intussen zo'n 17.000 zijn, grondig te onderzoeken. Na een korte onderbreking bepaalde het hof dat op 22 september het proces wordt voort gezet. Dan moeten Dexia en KPMG klaar zijn met hun verdediging op burgerrechtelijk vlak en hun civiele conclusies indienen.

Hard uitgehaald
Op 22 september zal het openbaar ministerie starten met de replieken op de verdediging van de beklaagden. Zij hebben tijdens hun verweer hard uitgehaald naar het OM. Nadien krijgen de burgerlijke partijen de kans om te antwoorden, en daarna is het de beurt aan de beklaagden die het laatste woord krijgen. Het hof voorziet dat de beklaagden dit zullen kunnen doen vanaf medio november en dat dit hoogstens tot medio december zal duren.

Duidelijk is dus dat er in 2008 geen arrest zal komen. Het proces ging van start op 13 mei 2007. Toen werd her en der gezegd dat er mogelijk tegen deze zomer een arrest zou kunnen vallen. (belga/sd)

UNKNOWN