Gedood met kruisboog door liefdesrivaal

Florian Van Eenoo photonews
Vrienden en familie van Bjorn De Vrieze (28, foto) zoeken troost bij elkaar aan zijn huis, waar de slagerszoon eergisteren werd vermoord. Dader blijkt de 24-jarige Jordy V., die hem ombracht met een kruisboog. 

V. kon het niet verkroppen dat de moeder van zijn twee kinderen, een vrouw van 23, een relatie was begonnen met De Vrieze. Daarom wachtte hij het slachtoffer op toen die thuiskwam en verraste hem. De Vrieze had geen schijn van kans. De dader, die de moord twee weken geleden in zijn kennissenkring had aangekondigd, zit intussen in de cel. 

"Ik kan aannemen dat hij en Bjorn, die elkaar al lang kennen, niet meer door dezelfde deur konden", zegt een vriend van het slachtoffer. "Maar zoals het nu gelopen is, zijn er geen winnaars in dit verhaal. Bjorn is er niet meer, de dader zit in de gevangenis en de vrouw om wie het draait, blijft alleen achter met haar twee kleine kinderen. Dit is zo triest, dat er bijna geen woorden voor zijn."

Lees het hele verhaal in HLN+, of in onze krant.

Bjorn De Vrieze.
RV Bjorn De Vrieze.47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefan Vantstraat

  Tja Norbert T... maar waar trek je de grens? Deze man had duidelijk de intentie om zijn rivaal het hoekje om te helpen. (Dat had hij blijkbaar reeds op voorhand verteld) Was het geen kruisboog, dan was het een auto, een mes, een spade, een riek... Voor je't weet heb je voor alles een vergunning nodig.

 • Marco Vandenbossche

  Ze zouden het zelfde moeten doen met hem

 • Norbert Thieren

  Het resultaat van vrije wapenverkoop. Bij een opwelling kan zo een wapen gegrepen worden.

 • Pierre Straetemans

  Zorgen dat je ze betrapt en ze dan afzonderlijk naakt der straat opsturen is de oplossing.

 • Diederik Degroote

  Het lijkt erop dat alledrie de partijen goed wisten wat de gevolgen van hun daden zouden zijn. Enkel de kinderen dragen geen verantwoordelijkheid, hopelijk is er een sterke familie om hen op te vangen.