Gedetineerde klimt op dak gevangenis Nijvel

Gevangenis van Nijvel
PHOTONEWS 2012 Gevangenis van Nijvel
Een gedetineerde is zaterdagavond op het dak geklommen van de gevangenis van Nijvel. Dat bericht RTL Info, dat daarover bevestiging kreeg van politiezone Nijvel-Genappes.

De gevangene weigerde terug te keren naar zijn cel na zijn wandeling op de binnenkoer. Hij klom op het dak en weigerde ervan af te komen.

De lokale politie greep in en stelde een veiligheidszone in rond de gevangenis. Vervolgens kwamen de speciale politie-eenheden ter plaatse. Er vinden onderhandelingen plaats in "bijzondere omstandigheden, waar we kalm mee omgaan", zegt de politie.

Om 23.30 uur had de politie de omgeving nog steeds afgesloten, stelde Belga ter plaatse vast. De aanwezige politieagenten konden geen bijkomende informatie geven. De gevangenis zelf wou geen commentaar kwijt en ook de persdienst van het gevangeniswezen, onderdeel van de FOD Justitie, verstrekte geen bijkomende informatie.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rosa Cockx

  Ik zou die ook laten zitten hij moet er toch eens afkomen.

 • didier de coster

  mooi en eerlijk gezegd freddy

 • Peeters Freddy

  Laat die als straf gewoon zitten, hij zal zelf wel naar beneden komen van dorst en honger. Mischien kan Geens onze justitieminister hem gezelschap gaan houden.

 • guido vermeyen

  Schilders hadden vergeten een ladder die tegen de gevel stond terug mee te nemen,