Gedetineerde die directrice in Jamioulx aanviel is aangehouden voor gijzeling

Photo News
De gedetineerde die gisteren de directrice van de gevangenis van Jamioulx (provincie Henegouwen) aanviel, is aangehouden voor gijzeling en het vrijwillig toebrengen van slagen en verwondingen. Dat meldt het parket van Charleroi. De gedetineerde hoopte via een gijzelingsactie uit de gevangenis te ontspannen, zegt de procureur des Konings.

De gedetineerde ging tijdens de zitting van een tuchtprocedure de directrice te lijf met een zelfgemaakt wapen dat bestond uit twee stukken plexiglas met in het midden een scheermesje. De vrouw probeerde de uithalen af te weren, maar raakte lichtgewond aan de hals en de achterkant van de rug. Een cipier die tussenbeide kwam, raakte gewond aan de hand.

De verdachte werd vandaag ondervraagd door de onderzoeksrechter. Hij verklaarde er dat hij de directrice wilde gijzelen om uit de gevangenis te kunnen ontsnappen, zegt de procureur des Konings van Charleroi. De gedetineerde werd daarop door de onderzoeksrechter aangehouden voor onder meer gijzeling en slagen en verwondingen.

De 24-jarige gedetineerde zit sinds 2014 in de gevangenis. Hij is veroordeeld tot zware straffen -van respectievelijk 10 en 15 jaar- voor diefstallen met geweld en gijzelingen. De verdachte werd uiteindelijk overgebracht naar een andere gevangenis.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • RON PLATTEEUW

    Als dit geen moordpoging is dan weet ik het ook niet meer !

  • Guy Van Severen

    Nooit iets van begrepen : een misdadiger die een misdaad begaat in de gevangenis ??? Straf : x tot de tweede macht ?