Gedetineerde die celgenoot doodde in gevangenis Sint-Gillis onder aanhoudingsbevel geplaatst

Archiefbeeld van de gevangenis in Sint-Gillis.
BELGA Archiefbeeld van de gevangenis in Sint-Gillis.
In het onderzoek naar de dood van een gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis, vorige week, is een andere gedetineerde door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. 

De man is in verdenking gesteld voor moord. Over welke gedetineerde het precies gaat, kon het parket niet meedelen, maar alles wijst erop dat het om de Nederlandse man gaat die in dezelfde cel verbleef. De verdachte verschijnt eerstdaags voor de raadkamer, die zich moet uitspreken over zijn verdere aanhouding.

Het lichaam van de overleden Algerijnse geïnterneerde werd donderdagvoormiddag ontdekt toen zijn celgenoot werd teruggebracht naar zijn cel op de medische afdeling van de gevangenis. De Nederlander had net een gesprek gehad met de gevangenispsychiater. Daar kwam de man al verward over. Het slachtoffer lag half verborgen onder een laken. Het vermoeden bestaat dat zijn celgenoot hem ombracht voor hij de cel verliet.

Gewelddadige dood

Het slachtoffer zou volgens de eerste vaststellingen overleden zijn in de nacht van woensdag op donderdag. Het parket opende na de ontdekking van het lichaam meteen een gerechtelijk onderzoek, liet het gerechtelijk labo ter plaatse gaan en liet een autopsie uitvoeren. “Uit die autopsie is gebleken dat het slachtoffer een gewelddadige dood is gestorven”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “De onderzoeksrechter heeft daarop een andere gedetineerde onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moord.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frans Venloo

    Die gaat zeker de gevangenis in