Gedetineerde die beelden van Dutroux maakte in gevangenis Nijvel krijgt sanctie

VTM Nieuws
De beelden van Marc Dutroux in de gevangenis van Nijvel werden gedraaid door een medegevangene. "Die persoon is geïdentificeerd en de tuchtprocedure hieromtrent is gevoerd", zo zegt het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen. 

Meer wil het directoraat-generaal niet kwijt over de zaak. De beelden werden tijdens het weekend gepubliceerd op de website van de kranten van Sudpresse. Marc Dutroux is er in korte broek op te zien tijdens een wandeling in de gevangenis, waarbij hij over een ijsplek glijdt.

Het is in de gevangenis verboden om technologische middelen te bezitten of ze te gebruiken om met de buitenwereld te communiceren. Daarom startte het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen een onderzoek. Het wil niet ingaan op de vraag welke sanctie de dader kreeg. 

Eerder was gezegd dat zo'n sanctie kan oplopen tot maximaal dertig dagen in isolatie. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Vloedt

  Een verouderingsfoto van de dader(s), nieuw bij "crimefocus" (een nog nieuw op te richten vereniging voor van de radar verdwijnende en verdwenen sociopaten en desolaten.

 • Dirk Van Den Bossche

  Sanctie : 24 uur niet bellen , maar GSM mag je behouden.

 • florence vermeulen

  eigenlijk is die mede gevangene te bewonderen dat hij het publiek toont van welk luxe leventje dat monster geniet in de gevangenis !

 • André Gijbels

  allee, hoe is deze gsm binnen geraakt.....

 • Serge Aernoudt

  En die het toestelletje binnen heeft gesmokkeld om die beelden te kunnen maken, of zijn/haar controle niet of slecht heeft uitgevoerd?