Gedetineerde die beelden van Dutroux maakte in gevangenis Nijvel krijgt sanctie

VTM Nieuws
De beelden van Marc Dutroux in de gevangenis van Nijvel werden gedraaid door een medegevangene. "Die persoon is geïdentificeerd en de tuchtprocedure hieromtrent is gevoerd", zo zegt het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen. 

Meer wil het directoraat-generaal niet kwijt over de zaak. De beelden werden tijdens het weekend gepubliceerd op de website van de kranten van Sudpresse. Marc Dutroux is er in korte broek op te zien tijdens een wandeling in de gevangenis, waarbij hij over een ijsplek glijdt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het is in de gevangenis verboden om technologische middelen te bezitten of ze te gebruiken om met de buitenwereld te communiceren. Daarom startte het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen een onderzoek. Het wil niet ingaan op de vraag welke sanctie de dader kreeg. 

Eerder was gezegd dat zo'n sanctie kan oplopen tot maximaal dertig dagen in isolatie. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Van der Vloedt

  Een verouderingsfoto van de dader(s), nieuw bij "crimefocus" (een nog nieuw op te richten vereniging voor van de radar verdwijnende en verdwenen sociopaten en desolaten.

 • Dirk Van Den Bossche

  Sanctie : 24 uur niet bellen , maar GSM mag je behouden.

 • florence vermeulen

  eigenlijk is die mede gevangene te bewonderen dat hij het publiek toont van welk luxe leventje dat monster geniet in de gevangenis !

 • André Gijbels

  allee, hoe is deze gsm binnen geraakt.....

 • Serge Aernoudt

  En die het toestelletje binnen heeft gesmokkeld om die beelden te kunnen maken, of zijn/haar controle niet of slecht heeft uitgevoerd?