Gedetineerde aangehouden voor agressie tegen Brugse cipiers

De gevangenis van Brugge
epa De gevangenis van Brugge
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 28-jarige man aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen tegen drie cipiers van de Brugse gevangenis. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De gedetineerde kwam al vaker agressief uit de hoek.

De feiten speelden zich woensdagnamiddag af op de afdeling Hoge Veiligheid van de gevangenis van Brugge. Plots ging een gedetineerde enkele cipiers te lijf. Bij de slagen liepen drie cipiers ernstige verwondingen op. De man van Tsjetsjeense origine stond al langer bekend om zijn agressief gedrag binnen de gevangenismuren.

Na overleg werd door het gevangenispersoneel besloten om over te schakelen op een minimaal regime. Dat betekent onder andere dat de gevangenen geen bezoek kunnen ontvangen. Gisterochtend werd na een tweede overleg zelfs besloten dat op de Hoge Veiligheid tot en met zondag enkel de maaltijden zullen bedeeld worden. 

De agressieve gedetineerde werd na het incident van woensdag gearresteerd door de politie. De onderzoeksrechter heeft hem ondertussen aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Voor die feiten hangt hem dus een nieuwe gevangenisstraf boven het hoofd. Dinsdag verschijnt hij in Brugge voor de raadkamer.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Victor Munster

  Die belgische cipiers zijn bleiters die beter een andere job zoeken en al diegenen die staken zouden beter hun gevarenpremie inleveren. Waarom die cipiers een gevarenpremie toekennen als ze iedere keer dat een gevangene aggressief wordt het niet meer zien zitten om nog te gaan werken? Wat zou er gebeuren moesten de politieagenten ook zo reageren telkens als er een van hen klappen krijgt bij een interventie? Die agenten gaan zelfs niet in staking als een van hen dood geschoten wordt!

 • Annie Broeckx

  Hij wordt dus in de gevangenis naar de gevangenis gestuurd ? Ze kunnen weeral lachen in de buurlanden.

 • Frank Meynen

  ze gaan hem toch niet in de gevangenis steken zeker ???

 • Danny Govaerts

  Hij gedraagt zich als een beest te opzichte van zijn opzichters. Moeten ze maar een regime uitwerken waar hij niet meer in contact komt met zijn op zichters. Naar de douch door lege gangen , naar het luchten afgezonderd door lege gangen . Hij zal snel vragen om zijn regime te versoepelen. En dan hebben ze een stok achter de deur als hij weer agressief uit de hoek komt. Maar zo iets zal weer niet mogen van amnestie. Moeten zij een oplossing g aanreiken.

 • jan wuyts

  dringend opleiding in Amerika succes verzekerd waarom moeten andere gevangenen die zich aan de regels houden de dupe zijn ???