Gebrek aan regering brengt buitenlandse missies van politie in gevaar

Geert De Rycke
Omdat er geen regering is, "heeft de politie niet meer de noodzakelijke budgetten voor buitenlandse missies" in het kader van de rogatoire commissies. Dat hekelt vakbondsman Eddy Quaino van ACOD in La Dernière Heure.

De vakbond is van plan om de minister van Binnenlandse Zaken daarover aan te spreken. Volgens Quaino worden de budgetten geblokkeerd op het niveau van de ministerraad.

Vrijdag werd in een interne nota binnen de politie gewaarschuwd voor "een gebrek aan beschikbare middelen" om de internationale missies uit te voeren en de personeelsleden te betalen. "Omdat we met een regering van lopende zaken zitten en er voorzichtig wordt omgesprongen met de budgetten, is er een akkoord in de ministerraad nodig voordat de budgetten effectief gebruikt kunnen worden. Tot op vandaag is er nog geen overeenkomst", aldus Quaino. De niet dringende missies zijn daardoor uitgesteld.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Biesen

  Ze zouden beter de criminelen in Belgie zelf allemaal oppakken.

 • Marc Spandel

  Er is een gebrek aan een regering (waardoor er niet geregeerd wordt), maar tóch is er een bende 'regeerders' die nieuwe belastingen, wetten, regels en boetes opleggen die de bevolking van dit regeringsloos land een flinke duit kosten. Geen regering betekend in dit geval een maffia die van de regeringsloosheid profiteert om haar zakken 'extra' te vullen.

 • Valentijn Jacobs

  Waarom buitenlandse missies, als ze hier zelfs geen agenten genoeg hebben, verleden week dacht ik Japanse agenten gezien te hebben die alcoholcontroles deden, maar het waren een paar Aalsterse carnavals zotten die op straat liepen.

 • Frans Dedokker

  Onze ambtenaartjes zouden zich beter concentreren in het binnenland

 • lieve vanderstraeten

  budgetten voor buitenlandse missies van onze politiekers in een voorlopige regering is toch geen gebrek, wekelijks zie ik ze met grote aantallen vertrekken!